Fjord nominert til Årets Motorbåt

Fjord 53 XLer å finne på listen over båter som Europas ledende båtjournalister mener er årets beste. Se listen over de nominerte båtene i klassen under 20 meter her.

Fjord 53 XL er blant fem nominerte til utmerkelsen Årets Motorbåt i klassen under 20 meter. Denne klassen domineres vanligvis av luksusbåter fra Middelhavslandene. Slik er det også denne i år, men denne gangen er også australske Riviera å finne blant de nominerte, med modellen Riviera 4600 Sportsyacht.

Fjord var en gang Europas største båtprodusent med hovedkontor i Arendal, men mye vann har rent i havet siden den gang, og nå er Fjord et tysk merke. Vikingskipet er fortsatt en del av logoen til Fjord, men ellers er det lite som minner om Norge med det tradisjonsrike merket, som ble solgt til Tyskland i 2007, og som nå holder til i Greifswald i Tyskland som del av Hanse Gruppen.

European Powerboat of the year

I denne kategorien har Fjord konkurranse fra Absolute 56 Fly, Pardo GT52, Prestige M 48 og Riviera 4600 Sportsyacht.

Det er redaktørene i Europas åtte ledende båtmagasiner som nominerer båtene. Det er fem båter i fem klasser, og hvor det skal kåres en vinner i hver av klassene. De nominerte båtene er nykommere i 2022, og de er blitt testet av en eller flere av jurymedlemmene før prisutdeling.

Utdeling av den prestisjefylte prisen skjer på utstillingen Boot 21. januar 2023, der de fleste europeiske båtprodusentene er samlet til festaften. Juryen ledes av sjefredaktør Torsten Moench i tyske Boote, og Båtmagasinet er med i juryen.

I klassen for båter under åtte meter er Askeladden C78 blant de nominerte, og i klassen under ti meter er flere svenske og finske båter nominerte, deriblant Westline 27, som fikk god testomtale her i Båtmagasinet. Nykommeren Windy W 34 Alizé er nominert i klassen opp til 14 meter.