Årets Motorbåt i Europa

NOMINERT: Askeladden C78 er nominert til Årets Motorbåt i Europa av ledende redaktører i åtte båtmagasinet

Askeladden nominert til Årets Motorbåt

Askeladden C 78 Cruiser er å finne på listen over båter som Europas ledende båtjournalister mener er årets beste. Se listen over de nominerte båtene i klassen under åtte meter her.

Publisert Sist oppdatert

Redaktørene i Europas åtte ledende båtmagasiner har nominerer fem båter i klassen under åtte meter prisen «Årets Båt 2021/22». Båtene er nykommere i 2022, og de er blitt testet av en eller flere av jurymedlemmene før prisutdeling.

Askeladden var også i fjor nominert til Årets Motorbåt i Europa (European Powerboat of the Year), den gangen med modellen C80 i kategorien av båter mellom åtte og ti meter, og da måtte Askeladden se seg slått av Galeon 325 GTO. Askeladden er en svært sterk merkevare i Norge, men ukjent på Kontinentet, der søsterbåtene fra Model Art går under navnet Parker.

I år konkurrerer Askeladden med Beneteau Flyer 8 Sundeck, Boston Whaler 250 Dauntless, Bayliner M19 og Rand Source 22. Utdeling av den prestisjefylte prisen skjer på utstillingen Boot 21. januar 2023, der de fleste europeiske båtprodusentene er samlet til festaften. Juryen ledes av sjefredaktør Torsten Moench i tyske Boote.

Les vår test av Askeladden C78 Cruiser.