Windy 34 Alizé Cockpit med friske farger
Windy 34 Alizé Cockpit med førerplass
Windy 34 Alizé senterkabin
Windy 34 Alizé Cockpit bad
Windy 34 Alizé bysse

Windy nominert til Årets Motorbåt

Windy W 34 Alizé er å finne på listen over båter som Europas ledende båtjournalister mener er årets beste. Se listen over de nominerte båtene i klassen under 14 meter her.

Windy W 34 Alizé og Bavaria SR 36 er blant fem nominerte til utmerkelsen Årets Motorbåt i klassen under 14 meter. I denne kategorien har Windy og Bavaria konkurranse fra italienske De Antonio D36, Jeanneau DB 43 og Wellcraft 355. Sistnevnte er en 35-foter med tre utenbordsmotorer på hekken, og amerikanske Wellcraft eies nå av franske Groupe Beneteau, som også står bak Jeanneau.

Det er redaktørene i Europas åtte ledende båtmagasiner som nominerer båtene. Det er fem båter i fem klasser, og hvor det skal kåres en vinner i hver av klassene. De nominerte båtene er nykommere i 2022, og de er blitt testet av en eller flere av jurymedlemmene før prisutdeling.

Utdeling av den prestisjefylte prisen skjer på utstillingen Boot 21. januar 2023, der de fleste europeiske båtprodusentene er samlet til festaften. Juryen ledes av sjefredaktør Torsten Moench i tyske Boote, og Båtmagasinet er med i juryen.

I klassen for båter under åtte meter er Askeladden C78 blant de nominerte, og i klassen under ti meter er flere svenske og finske båter nominerte, deriblant Westline 27, som fikk god testomtale her i Båtmagasinet. Også Bavaria SR 36 kom godt ut i test her i Båtmagasinet.