Verdensnyhet fra Fjord

Fjords nye 36-foter har verdenspremiere på Boot-messen. Båtliv har de første bildene.

Publisert

Düsseldorf, Tyskland

Fjord 36 er en moderne og elegant daycruiser for solrike dager. Konseptet er italiensk luksusdesign til hyggelige priser.

36-foteren koster fra halvannen million kroner (183.500 euro) uten avgifter. Den er da utstyrt med to Volvo D4-motorer, som yter 260 hestekrefter hver seg. Toppfarten oppgis til 36 knop.

Man kan karakterisere Fjord 36 Open som en ekstravagant båt i tradisjonen til italienske soltilbedere. Designet gir klare assosiasjoner til Wally Boats. Båten er åpen med store dekksflater og mange sofaer og solsenger. Førerposisjonen er sporty, og båten kan styres med en liten joystick, opplyser produsenten.

Daycruiser

Fjord 36 Open er på mange måter en stor daycruiser. Akterdekket er bredt og åpent med store dørkflater i teak. Akter er det en stor solseng. Midt i båten står styrekonsollen, omtrent som på en enorm skjærgårdsjeep. Et bimini-tak skygger for solen over båtføreren.

Fra styrekonsollen er det nedgang til en listen kabin med dobbeltkøye, og et lite bad, samt kokebluss. Dermed er det mulig å overnatte i denne båten, men den er definitivt ikke laget for å dra på langtur med familien.

Målgruppen er nok heller folk som vil ha en båt til vannleker, eller en stor og rask hyttebåt, eller tender til en superyacht. Stilen er ikke ulik storesøster Fjord 40 Open, som ble kåret til «Årets Motorbåt» av Europas ledende båtblader på Boot-utstillingen for tre år siden.

Fjord er et tradisjonsrik norsk båtmerke som nå er kjøpt av den børsnoterte tyske båtprodusenten Hanse. Båtliv fikk adgang til å ta bilder av nyheten dagen før messens åpning.

Fakta

Pris: fra 183.000 euro

Lengde: 10,80 meter

Bredde: 3,65 meter

CE-sertifisering: B

Powered by Labrador CMS