KJEMPEN KOMMER: En Sunseeker Predator 70 ség inn langs bryggene i kanalen i Tønsberg torsdag kveld. Båten er et blikkfang og vil bli et trekkplaster under helgens messe.

Kjempen ankommer Tønsberg

Denne helgen er den store sesongåpningen for båtfolket, med store flytende messer både i Tønsberg og Asker. Torsdag kveld ble Tønsberg Boatshowets største yacht, en Sunseeker Predator 70, geleidet på plass i kanalen.

Publisert Sist oppdatert

Båtmarkedet er langt fra friskmeldt etter år med stagnasjon og nedgang. Men det er flere lyspunkter. I Tønsberg er det om få timer duket for åpningen av Frode Sundsdals boatshow med imponerende 130 båter utstilt, de fleste longside, i et flott bryggeanlegg.

Messene åpner i formiddag

STARTSKUDD: Klokken 12 fredag går startskuddet for årets boatshow i Tønsberg. Messeadmiral Frode Sundsdal håper på 15 000 besøkende i godværet denne helgen.

Fredag formiddag er det duket for åpningen av årets utgave av Tønsberg Boatshow. Messeadmiral Frode Sundsdal har igjen samlet lokale forhandlere og importører av kjente merkevarer innen båt, motor og ikke minst båtutstyr. Også i Leangbukta i Asker åpnes det for publikum til stor messe i formiddag.

Båtmagasinet tok en liten vanding på det flytende messeområdet i Tønsberg sent torsdag kveld. Arrangørene hadde gjort de siste forberedelser og stillheten hadde senket seg etter en slitsom innspurt med klargjøring før publikumsvisning. Bare messesjefen selv var å se. Frode Sundsdal er opptatt av de store linjer, men også de små detaljer.

Fornøyd med kommunen

KLAPPET OG KLART: Alle de 130 båtene som skal vises er på plass i Tønsberg torsdag kveld. De fleste ligger longside. Messen åpner fredag formiddag.

-Nå skal jeg bare en tur til Drammen og hentet noen flere tepper. Bryggene skal ha røde løpere på plass før vi åpner for publikum om noen timer, sier han. Frode ber oss få med at Tønsberg kommune har gjort en fenomenal jobb med bryggeanlegget.

-Dette er byen som skjønner sitt eget beste og som legger til rette for aktiviteter som trekker et stort publikum, sier han. God hjelp har han også fått av regionens båtbransje som stiller med stort sett alle båtmodeller som er å oppdrive, i alle størrelser og prisklasser. Imponerende ikke minst at Sundal Yacht har ankommet messen med båter som vil bli store publikumsattraksjoner, med en Sunseeker Pedator 70 som flaggskipet. Hun kan ingen unngå å se.

Oppsving ønskes velkommen

ALLE STØRRELSER: Årets messe i Tønsberg, har båter i alle størrelser og prisklasser.

Om messen får besøk av personen som kan bla opp 60 millioner kroner for en båt, gjenstår å se, men kanskje noe billigere frister. I hvert fall legger ikke den lokale båtbransjen skjul på et etterlengtet oppsving ønskes velkommen. 

Det er altså ikke bare i Tønsberg det skjer i helgen. I Leangbukta i Asker er det klart for "Vårspretten". I Leangbukta Maritime Senter skal alle produsenter, forhandlere og importører vise frem over 100 båter på en flytende utstilling, også her båter i alle størrelser og prisklasser, fra 15 til 50 fot.