SETTER PRIS PÅ GAMLE BÅTER: – Vi ønsker å berømme flinke amatører som setter i stand gamle båter, sier Cathrine Arnesen fra Oslofjordmuseet, Eivind Bryne fra Oslofjordmuseets venner, Axel Nissen-Lie i Seilmagasinet og Sigbjørn Larsen i Båtmagasinet. Foto: Bror Sonne.
SETTER PRIS PÅ GAMLE BÅTER: – Vi ønsker å berømme flinke amatører som setter i stand gamle båter, sier Cathrine Arnesen fra Oslofjordmuseet, Eivind Bryne fra Oslofjordmuseets venner, Axel Nissen-Lie i Seilmagasinet og Sigbjørn Larsen i Båtmagasinet.

Restaureringspris til dyktige båtfolk

- Vi håper at restaureringsprisen kan berømme folk som legger egeninnsats i å sette i stand gamle båter og inspirere andre til etterfølgelse. Gjenbruk og sirkulærøkonomi er kommet tilbake for å bli, sier initiativtakerne.

Publisert Sist oppdatert

- Vi håper at restaureringsprisen kan berømme folk som legger egeninnsats i å sette i stand gamle båter og inspirere andre til etterfølgelse. Gjenbruk og sirkulærøkonomi er kommet tilbake for å bli, sier initiativtakerne.

- Restaureringsprisen er 10.000 kroner, heder og ære, og presseomtale, sier de. Vi ønsker å berømme amatører som setter i stand båtene sine, enten det er seil eller motorbåter, tre eller plast. Folk som tar vare på båtene, og legger mye egeninnsats i å få båtene i så god stand som mulige.

Første gang

Det er første gang i år at det utdeles en slik Restaureringspris for båtfolk og prisutdelingen vil finne sted ved åpningen av Oslofjordmuseets havn i Vollen, Asker, den 16. juni i år. 

De nominerte

Vi vil snart offentliggjøre de nominerte til årets Restaureringspris. Da kan du stemme på din favoritt i en rådgivende avstemning. Det er en fagjurye som til slutt innstiller prisvinneren. I juryen sitter foruten samarbeidspartene for Restaureringsprisen også den kjente båtmannen Martin Kamperhaug, som selv har restaurert en rekke båter, og Håkon Svendsen som kan vise til en stor merittliste av flytende perler.