Tema: Vestlandet. Sommerdrømmer fra vest

O` Vestland, Vestland er så definitivt høye fjell og dype daler. Fjellsider som stuper ned i kalkgrønt fjordvann. Vestlandet er også landsdelen der båtfolket har et lidenskapelig forhold til det humørsyke været. Vi har reist rundt i mange uker, fra april til september, sagt hei og hade. Trålet Fantehola i Lysefjorden og Øygarden. Vært urbane i Stavanger. Lyttet til palmesus i Sør-Hidle. Gått i kloster på Utstein. Spilt volleyball på Sandvedsanden utenfor perlen Skudeneshavn. Tatt skiene fatt i Sauda og badet i klart og grønt vann på Stjernarøy. Rett og slett latt oss bli betatt av folk og landskap. Hvor sjøfolk har reist til, og kommet fra, i hundrevis av år – ja, kanskje i tusenvis. Ikke rart det måtte en egen bok til om vestlandspoeten Jakob Sandes liv som sjømann. Her henger alt liv sammen som sjø og land alltid har gjort.

Publisert Sist oppdatert

Start ferien i Stavanger

Stavanger er ikke bare Sør-vestlandets kultur- og festival-hovedstad. Det er også inn-fallsporten til skjærgården, med landets fineste strender og fjellområdene i Ryfylke.

Om sommeren bugner det av markeder, turister, og aktiviteter rundt byens indre havn, Vågen. Jazz, rock, kammermusikk, blomsterfestival, strand volleyball og matfestival står på byens faste sommerprogram.  Byen har også vært vertshavn for Tall Ship’s Race flere ganger. Utenfor Stavanger venter Ryfylkes storslåtte skjærgård, og tar du ferge over til Tau, er du godt på vei til populære dagsturmål som Preikestolen og Ryfylkeheiene. Jærens milelange strender starter på Sola, kun ti minutters biltur fra sentrum.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER