Dobbelthavariet: 81-åring døde etter dramatisk redningsaksjon

Den 81 år gamle sjarkfiskeren som fikk et illebefinnende under søndagens svært dramatiske redningsaksjon utenfor Eidkjosen ved Tromsø døde i natt.

Publisert

Mannen var alene om bord på en 30 fots tresjark da han søndag ettermiddag ba om assistanse grunnet motorstopp og lekkasje. Mannskapet på RS «Gideon» tok havaristen på slep, men men da de skulle bringe skipperen om bord på på «Gideon» fikk han et illebefinnende.

Samtidig begynte tresjarken brått å ta inn store mengder vann og sank svært raskt - mens de to frivillige redningsmennene utførte førstehjelp på 81-åringen. Grunnet værforholdene var det satt flere tamper mellom sjarken og redningsskøyten, med det resultat at den synkende sjarken dro «Gideon» rundt før redningsfolkene rakk å kappe tauene.

Ifølge Redningsselskapet havnet både sjarkskipperen og redningsmennene i sjøen, men båtføreren på «Gideon» fikk løst ut redningsflåten. Redningsfolkene klarte etter noen dramatiske sekunder å få mannen opp på flåten og fortsatte livredningsarbeidet. En rekke vitner så det som skjedde og kom til unnsetning med mindre båter.

Den gamle mannen ble raskt brakt til sykehus, men tilstanden var kritisk og ustabil - og natt til i dag døde han.

- Redningsmennene gjorde en kjempeinnsats, sa redningsselskapets operative leder Knut Charles Olsen til VG Nett etter havariet:

- De ofret redningsskøyta for å redde mannen. De hadde ikke kapasitet til mer, sier han.

«Gideon» er nå hevet og tatt på land

Hovedbildet: «Gideon» ble tatt til kai med kjølen i været og naturlig nok store materielle skader, men mannskapenens prioritering av førstehjelp framfor skipsberging får helhjertet støtte av Redningsselskapets ledelse. Foto: Lars Åke Andersen/Avisa Tromsø/Redningsselskapet)

Powered by Labrador CMS