Mistanke om store skrogskader gjorde at Princesen ikke forsøkt slept fri etter landkjenningen. Foto: Thomas S. Olsen/Redningsselskapet
Båten som fikk motorstopp ble tatt under slep før den gikk på land. Foto: Thomas S. Olsen/Redningsselskapet

Tøffe tak på første tur

Eierne av to nyinnkjøpte båter fikk en stri lørdag ettermiddag i skjærgården utenfor Vestfold og Telemark.

Publisert Sist oppdatert

Den første havaristen fikk motorstopp ved Mølen i Larvik og var i ferd med å drive på grunn, mens den andre havaristen noe senere på ettermiddagen havnet på land ved Brevik.

Begge fikk rask hjelp av Stavern-stasjonerte RS «Stormbull», som ikke kunne forhindre at det ene av de to havariene endte med materielle skader. Alle de til sammen fire personene på båtene kom imidlertid fra uhellene i god behold, melder Redningsselskapet på sine nettsider.

Nesten grunnstøting

Ifølge Redningsselskapet hadde den første havaristen kjøpt båten i Langesund og var på vei til Holmestrand da motoren stanset i ruskeværet. Strøm, kuling og sjø førte båten mot rullesteinstranden, og det var fare for grunnstøting. Omtrent en halvtime etter at meldingen om assistansebehov tikket inn hadde «Stormbull» fått satt over sleper, men grunnet værforholdene ble det besluttet å gå til kai i Helgeroa. Derfra kunne ferden fortsatte på landeveien.

Princess på land

Båtturen endte verre for en nyinnkjøpt Princess 37, som fikk motorstopp utenfor Mølen i Larvik kommune. Båten var kjøpt på Hvaler og var på vei til Porsgrunns-distriktet. «Stormbull» gikk straks fra Helgeroa og var fremme 20 minutter senere. Båten sto da nesten tørt på land ved Flauoddsteinen i Brevik:

«Det var ikke adkomstvei på stedet så redningsskøyta måtte gå helt opp til havaristen der den lå. Om bord møtte vi to eldre menn, som var uskadet etter det som må ha vært et kraftig sammenstøt i høy hastighet. Vi fikk evakuert de to over i redningsskøyta, og de ble så tatt hånd om av politiet», skriver mannskapet i sin rapport.

En del utstyr ble berget fra båten, men bergingsfolkene hadde mistanke om skrogskader og valgte derfor å ikke trekke Princessen ut på sjøen igjen.

Hovedbildet: Princessen sto godt oppe i fjæresteinene ved Flauoddsteinen. Foto: Thomas S. Olsen/Redningsselskapet