Slår sammen Småbåtregisteret og Securmark

Hensikten er at det skal bli enklere og tryggere for båteieren, melder Redningsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

–Redningsselskapet eier både Småbåtregisteret og Securmark. Nå velger vi å slå sammen registrene for å få ett stort, trygt og fremtidsrettet register for alle båteierne i Norge, sier markedssjef Privat i Redningsselskapet, Nicolai Kristiansen, i en pressemelding.

Stort forhandlernettverk I over 30 år har Securmark levert tyverimerking og registrering av båter og båtmotorer. Tyverimerkingen vil fungere som tidligere, men informasjon om båt/motor og eier vil fremover lagres i Småbåtregisteret.

Nikolai Kristiansen lager ett stort register.

–Tyverimerkingen vår har både direkte og indirekte ført til at store verdier er kommet til rette igjen. Denne vil vi fortsette å levere gjennom vårt store forhandlernettverk. For båteierne betyr det at de får Skandinavias mest komplette tyverimerkingssystem, og blir registrert i Norges største båtregister, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.

Fremtidens båtregister

Ambisjonen til Redningsselskapet er å bygge fremtidens båtregister som gjør det enkelt og trygt å være båteier.

–Med sammenslåingen av registrene vil vi øke kvaliteten på registreringsordningen og databasen for lagring og behandling av registrert informasjon. Prisen blir den samme, men båteiere får et enda bedre produkt og en bedre tjeneste enn tidligere, sier Nicolai Kristiansen i Redningsselskapet.

I praksis betyr sammenslåingen at båteiere som allerede er registrert i Securmark overføres til Småbåtregisteret, og at nyregistreringer blir lagret i Småbåtregisteret. I 2021 vil det arbeides med å samkjøre registrene og forbedre produktene ytterligere for årene som kommer.

–Vi mener dette blir en forenkling og gjør det mer oversiktlig for båteierne. Enkelte forsikringsselskaper og båthavner krever registrering i et båtregister, og når det stjeles båter og båtutstyr for over 60 millioner kroner i året kan det være fornuftig med et velfungerende tyverimerkingssystem i tillegg. Nå får båteierne begge deler, sier Kjetil Aa. Skaare.