Positiv til videre drift hos Nord West og Najad

Målet til bostyret er å rekonstruere selskapet så raskt som mulig. Til sammen skylder selskapet 12 millioner Euro. -Årsaken til konkurs er en akutt mangel på kontanter, sier bobestyreren til Bohusläningen.

Publisert

Selskapet Nord West og Najad med ca. 134 ansatte ved verftene på Vindön og i Lyse ble tidligere denne uken slått konkurs. Nå jobbes det iherdig med å finne kapital til å fortsette, og selskapet vil bli rekonstruert på rekordtid om det går slik bobestyrerne vil. Hvor mange av de ansatte som får beholde jobbene sine vil ingen si noe om. Det enste de uttaler er at de ikke kan fortsette med så stor stab som det de har i dag.

-Det er den generelle situasjonen i båtmarkedet som har gjort driften vanskelig, sier advokat Fredrik Tengström i advokatfirmaet Vinge i Gøteborg til loklavisen Bohusläningen.

Nå skal bobestyrerne jobbe med å få solgt boet så raskt som mulig for å redde både verftets renome og arbeidsplasser, i følge Tengström

-Det er store verdier i selskapet, og det handler om en viktige merkevarer. Det er den fallende etterspørselen i markedet som har gjort det. Til slutt ble mangelen på kontanter så stor at eierne av selskapet ble tvunget til å slå selskapet konkurs, sier Tengström.

Denne prosessen starter umiddelbart. Tengström forventer at arbeidet vil gå ganske fort, kanskje vil de ha et svar allerede om et par måneder. I løpet av denne tiden, opererte selskapet som vanlig, skriver Bohusläningen.

-Jeg håper at så mange som mulig får beholde jobben etter at omorganiseringen er gjort. Det handler om dyktige fagfolk som ikke har hatt noen problemer med å finne en jobb. Jeg vet forvaltningen av selskapet godt og vet hvor hardt de jobber for å utvikle og drive denne virksomheten, sier Kommunalråd Lars-Åke Gustavsson (M) på Orust.

Verftet på Orust har en lange tradisjoner for å lage båter. Nylig har det vært signaler om at bransjen er på vei oppover. Så for komunepolitiker Lars-Åke Gustavsson kom denne nyheten svært uventet. Han hadde ikke fått noen signaler om at Nord West & Najad var i trøbbel.

I de senere årene har flere selskaper i fritidsbåtbransjen slitt i Sverige. Næringen har hatt flere konkurser, og et nylig eksempel er giganten Nimbus hvor verftet som produserte Nimbus, Ryds og Storebro gikk konkurs i fjor.

Powered by Labrador CMS