Oslofjordmuseet snart ferdig

Museet i Maudbukta skal bli sentrum for maritime aktiviteter i Oslofjorden.

Publisert

Hovedbilde: Maudbukta med fembøringen «God Bør» i forgrunnen og museet med boligene på taket i bakgrunnen.

Allerede til våren  skal det nye Oslofjordmuseet i Vollen være ferdig. I Maudbukta blir det også molo og båthavn.

Byggingen av det store boligkomplekset innerst i Maudbukta i Vollen i Asker er nå kommet så langt at man kan se hvordan det nye Oslofjordmuseet vil bli når det står ferdig våren 2013. Museet, som blant annet skal huse den store samlingen av trebåter fra Oslofjorden, skal også ha plass til møte- og kursaktiviteter.

Målet er å skape et maritimt miljø for båtinteresserte i hele Oslofjordområdet.

Ny molohavn

I tillegg til selve museet blir det nå bygd en moderne molohavn rett utenfor museet. I havnen ligger også «Jensenbua», huset der Chr. Jensen hadde sitt kontor da han bygde polarskuta «Maud» i 1917. Går det slik det ligger an i dag, vil også «Maud» bli å finne som museumsgjenstand ute i Vollenbukta.

Asker Sjøskole får også sin faste base ved det nye museet. Sjøskolen har en liten flåte av skolebåter, og i flåten inngår fembøringen «God Bør».

Trebåtene

Båtene som ble samlet inn for 20 år siden av Follo Museum består av alt fra små prammer og robåter til en stor gruppe seilbåter: Optimistjolle, Killing, Kragerøterne, Oslojolle og Oslosnekke, Grimstadjolle, 12,5 kvm, BB11, Færdersnekke, Kutter, Folkebåt, Welskrysser, Andunge, 19,5 kvm spissgatter og Drake.

Det er Akershus fylkeskommune som sammen med Asker kommune, Stiftelsen Follo Museum og Asker museum står bak finansieringen av det nye museet.  Det norske Veritas har gitt et bidrag på to millioner kroner til bygging av moloen i havnen.

Oslofjordmuseet har allerede en aktiv venneforening. Det koster 150 kroner å bli medlem.

Powered by Labrador CMS