Nye eiere og ny brygge

Lange forhandlinger endte i eierskifte og nytt anlegg på Aker brygge.

Publisert

HOVEDBILDE: Det nye anlegge vil blant annet få en 160 meter lang promenadebrygge.

Eierne av Aker brygge, Norwegian Property, har etter lange forhandlinger kommet til enighet med Steff Herbern og Herbern Marina om å overta Herbern Marina og driften av denne.

Gjestehavnen og marinaen på Aker brygge skal ombygges og videreutvikles, men det blir ingen store endringer i sommer. Det nye anlegget som får navnet Aker Marina AS, vil åpnes høsten 2013. Daglig leder av marinaen blir Thomas Nygård.

En viktig del av Oslo

– Vår plan er at Aker Brygge Marina skal gjøre Aker Brygge til en enda viktigere del av Oslo, sier Nygård.

– I tillegg til marinadrift vil vi i fremtiden satse mye på arrangementer og events med marinaen som sentrum.

Knut Langli, som i mange år har vært havnesjef på Herbern Marine, blir med over i den nye organisasjonen, går det frem av en pressemelding fra Norwegian Property.

Langli og hans lange erfaring med marinadrift kommer derfor til nytte i videreutviklingen av marinaen. Steff Herbern vil også  gjennom en egen avtale samarbeide med Aker Brygge Marina og bistå med utvikling av det nye havneanlegget.

Et ankerfeste i livet

– Marinaen på Aker Brygge er og har vært et ankerfeste i mitt liv, sier Steff Herbern.  

– Derfor er det svært positivt at vi har kommet til enighet på denne måten. Jeg ser frem til å være med på den spennende fornyelsen av marinaen på Aker Brygge.

Den nye marinaen får plass til ca. 200 båter. Det skal bygges en 80 m lang tilførselsvei rundt restauranten ut til en ny pir. Piren blir 100 m lang og 15 m bred. Her skal det bygges serviceanlegg, havnekontor, dusjer og garderober. Utenfor piren kommer en 160 m lang promenadebrygge der besøkende får en fantastisk utsikt til havnen, byen og Oslofjorden.

Powered by Labrador CMS