STJÅLET: Denne Yamarinen ble stjålet to ganger på kort tid i Arendal.

Yamarin stjålet to ganger

En stjålet båt som Agder-politiet hadde funnet ble stjålet på nytt noen timer senere.

Publisert Sist oppdatert

Saken gjelder en Yamarin 59BR med 115 hk Yamaha som ble funnet fortøyd ved Strømmen i Arendal tirsdag formiddag etter tips om «rar kjøring». Båten viste seg å være stjålet.

Politiet satte en person til å holde øye med beslaget inntil til eieren kunne komme og hente båten. Mens eieren - som bor et stykke unna - var på vei dukket det opp to voksne menn som oppførte seg truende og aggressivt mot mannen som skulle se til båten. 

Han valgte da å trekke seg unna av hensyn til egen sikkerhet, og de to karene stakk av gårde med båten i retning Arendal sentrum. Politiet har sikret spor og har dessuten en mistanke om hvem som stjal båten. 

– Vi har nå bemannet politibåten og er ute og leter etter dem, sier operasjonsleder Knut Odde til Agderposten. Politiet er likevel svært interessert i tips i saken og ber om at observasjoner meldes på 02800.

Oppdatering 17. april: Den ene av de to båttyvene ble onsdag pågrepet sovende i en campingvogn utkanten av Mandal. Også den var stjålet. Den stjålne båten er ennå ikke kommet til rette.