MEKTIG: 
Å oppleve Lofoten og Trollfjorden med egen båt er en mektig opplevelse.
MEKTIG: Å oppleve Lofoten og Trollfjorden med egen båt er en mektig opplevelse.

Opplevelser i Lofoten

Jeg gikk utover brua til Svinøya. Langt der oppe skimtet jeg Svolværgeita. Det luktet stramt av tørrfisk. Hjellene hang fulle nå. Lofotfisket hadde vært godt. Snart var jeg kommet meg helt ut til det vesle fyret på spissen av øya ut mot storhavet. Så eksotisk, men likevel så hjemmekjært. Jeg følte en dyp glede over å være tilbake i Lofoten.

Publisert

Svolvær er et godt utgangspunkt for opplevelser i Lofoten. Jeg tror trygt jeg kan si at jeg har reist på kryss og tvers i Lofoten mer enn de fleste andre søringer, både i jobbsammenheng og som turist. Jeg har seilt med vikingskip, med RIB, med oppsynsbåt og med Hurtigruta. Alltid er det noe spennende og nytt å oppdage og oppleve i Lofoten. Dette magiske nordnorske landskapet som er så vilt og vakkert, der snøkledte tinder stiger rett opp fra havet og reiser seg mektige mot den blå himmelen. Langs kysten ligger det små fiskevær og klorer seg fast der de kan finne ly for vind og vær. Fiskebåtene speiler seg i blank sjø i midnattssolens land, men plutselig kan været slå om, og vinden blåse opp så havet fråder av villskap. Dere bruker litt saftigere uttrykk her nord, sa jeg til en fisker jeg traff. 

– Ja, sa han, men riv du av deg tommel’n på kraftblokka, så sei du’kje «søren klype». Den barske naturen har nok også preget folkelynnet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER