ÅRETS GJESTEHAVN: Bekkjarvik og Oscarsborg leder i Båtmagasinets kåring av Årets Gjestehavn 2023

Øst mot vest i gjestehavnskåring

3662 stemmer er avlagt i kåringen av Årets Gjestehavn. Før fristen på onsdag leder Bekkjarvik Gjestehavn foran Oscarsborg. Gi din stemme nå!

Norge har verdens nest lengste kyst, og kanskje den vakreste. Langs nesten hele kysten er det flotte naturhavner og trivelige gjestehavner, og Båtmagasinets kåring av Årets Gjestehavn engasjerer publikum.

Kåringen er basert på båtbrukernes opplevelse og preferanser. Det er ikke en klassifisering av gjestehavner etter formelle krav. Sammen med leserne ønsker vi å gi en ekstra honnør til kreftene som har klart å sette sin havn på kartet, og som har lykkes i å skape et populært havnetilbud hvor båtfolket trives og som de vender tilbake til år etter år. Grunnene til populariteten kan være mange. Alt fra gode, rene fasiliteter på land, lune havneforhold, tilgang til strøm og internett, en imøtekommende havnevert eller en trivelig spiseplass. I denne kåringen er det leserne som foreslår og stemmer frem Årets Gjestehavn.

Onsdag 17. april går fristen for årets avstemning ut. Foreløpig er det avlagt 3662 stemmer, og en stor andel av dem har gått til Bekkjarvik i Austevoll, som har vunnet kåringen tre ganger tidligere. Det tradisjonsrike handelsstedet et par timers motorbåttur sørover fra Bergen byr på en idyllisk og lun gjestehavn med plass til 200 båter.

På foreløpig andre plass ligger Oscarsborg Gjestehavn i Indre Oslofjord. På det historiske stedet med kanonene og torpedobatteriet som senket det tyske krigsskipet «Blücher» 9. april 1940, er det nå en idyllisk gjestehavn med plass til ca 110 båter et par timers motorbåttur sørover fra Oslo.

Stem på din favoritthavn nå!