Mindre gynging

Rocker Stopper menes å være løsningen om man er lei båtens gyngende bevegelser.

Publisert

Bare navnet Rocker Stopper gir assosiasjoner til billig tv-reklame på dagtid, men hvis produktet holder hva det lover skal disse røde skålene dempe båtens gyngende bevegelser når man ligger for anker.

– Knyt Rocker Stopper ca 45 cm  fra hverandre og lag en streng av dem, med en 5-10 kilos vekt festet i enden av tauet. Heng en streng på hver side av båten. Bare fire enheter per side er det som trengs på de fleste båter opp til 36 fot, skriver importør Dessalrator Scandinavia i en pressemelding.

Rocker Stopper må da henges slik at de er under vann. Som bunnvekt bør man ifølge pressemeldingen bruke soppankere, og som tauverk brukes ti miliimeter flettet nylon eller 3-kordel nylonline. Skal du drive drivfiske kan de brukes uten vekt.

– Rocker Stopper vil da forhindre avdrift betydelig. De er også fine å bruke på enden av en utrigger på brygga for å stabilisere enden for gynging, skrives det i pressemeldingen.

Avhengig av båtens størrelse trenger man fra tre til åtte Rocker Stopper på hver side av båten. Prisen oppgis å være 298 kroner av Dessalator Scandinavia.

Powered by Labrador CMS