SOMMERTOKT: Båtmagasinet lagde i sommer flere videoer med tips om båtlivet. Tre av dem ble mest lest og sett i 2020..

Båtmagasinet på nett: Mest lest 2020

Båtmagasinet har etter hvert fått et rikholdig artikkelarkiv, noe de ti mest leste sakene for båtåret 2020 viser.

Etter at Båtmagasinet ble slått sammen med Båtliv for ett år siden er mengden av godt lesestoff blitt enda større i arkivet. Selv om det daglig legges ut nye artikler er det flere saker publisert tidligere år som er på ti-på-topp-listen.

10. plass

Denne artikkelen ble laget da Båtmagasinet var på sommerturne på Vestlandet, og du kan lese om yrkesfisker Jarl Ove Kvalsvik og konen Bodil Kopperstad som ikke hadde noen betenkeligheter med å fjerne en del av redskapene og deretter legge ut fra Sævik ved Fosnavåg og sette kursen sørover med speedsjarken.

9. plass

Denne artikkelen har tronet topplisten i mange år, men ble i år utvidet med mer informasjon for deg som ønsker å sjekke om båten står i Skipsregisteret. Flere som har kjøpt båt i god tro har mistet båten sin som følge av at tidligere eier har registrert båten i Skipsregisteret.

8. plass

I serien Båtliv for Dummies var et av temaene noe man nesten skulle ta for gitt alle kan, men som kanskje derfor også er en av de mest leste sakene. Hva er egentlig forskjell på styrbord og høyre? Båtmagasinet lagde flere videoer som vi håper kan hjelpe nye båtfolk på sjøen.

7. plass

Vi holder oss fortsatt til styrbord med denne artikkelen, og fortsatt til serien Båtliv for Dummies. I denne artikkelen og videoen tar vi for oss når du skal ha grønn stake om styrbord, for det er nemlig ikke alltid.

6. plass

Meninger, kommentarer og ledere er også godt lest. Spesielt mange var det i år som leste denne kommentaren fra Båtmagasinets redaktør Atle Knutsen om Redningsselskapets budskap i lys av koronasituasjonen på vårparten.

5. plass

Mange frykter for hvordan båtbruken skulle preges av koronasituasjonen, en tid der hyttefolk var uønsket i distriktene. Gledelig var det derfor for mange at båtlivet ikke ville bli preget av samme grad, i denne kommentaren av ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.

4. plass

Dette bidraget i Båtliv for Dummies var også den i serien som var mest lest og sett. Mange gruer seg å gå til havn, og her får du som båtfører gode tips om hvordan du legger til når vinden blåser båten ut igjen fra brygga.

3. plass

Også denne artikkelen har vært mest lest i mange år, men ble seinest på vårparten oppdatert med kontaktinfo til steder der man kan kontakte og søke båtplass. Oversikten har nesten 400 tilbydere.

2. plass

Kanskje ikke alle burde kjøpt den største båten med en gang? Hole på Skjæret har vært et bidrag i bladet Båtmagasinet i mange år. En dialog mellom båtkjøper og selger bekrefter kanskje det.

1. plass - mest lest!

For tre år siden lagde Båtliv (som nå er slått sammen med Båtmagasinet) en arikkel om de uskrevne reglene når man er på sjøen. For ja, hvordan oppfører man egentlig? Hva forventes av deg? Dette tar denne artikkelen for seg, med ti greie huskeregler for et hyggelig havneopphold.