Mangler ressurser
Mangler ressurser

Mangler ressurser

Svaret på hvorfor fritidsbåtulykker ikke etterforskes av Havarikommisjonen skuffer generalsektretær i KNBF Reidar Kjelsrud.

Publisert

IKKE FORNØYD: Reidar Kjelsrud, KNBF. Arkivfoto.

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) fikk den 19. september hjelp fra båtentusiast og medlem av Transportkomiteen på Stortinget, Ingjerd Schou(H) til å stille et skriftlig spørsmål til Næringsministeren om hvorfor dødsulykker med fritidsbåt ikke granskes av Havarikommisjonen. Nå har Ingjerd Schou fått svar fra Næringsministeren. 

Her konkluderes det med at spørsmålet nylig har vært behandlet fordi KNBF stilte spørsmålet i forbindelse med en høring om justering av sjøloven og undersøkelsesplikt i sjøulykker.

Departementet fremmet ikke forslag om at Havarikommisjonen skal ha en undersøkelsesplikt av ressurshensyn og fordi det ikke er et internasjonalt krav.

– KNBF er skuffet over resultatet og argumentasjonen, men er positiv til at Statsråden nå har tatt initiativet til en arbeidsgruppe som skal utrede sikkerhet i fritidsbåt og tiltak som skal få ned ulykkestallene, skriver Generalsektrær i KNBF Reidar Kjelsrud i en pressemelding.

Norsk Båtråd, som er et samarbeid mellom KNBF og Norges Seilforbund vil fremme saken for Stortingets Transportkomite med ca 60.000 medlemmer i ryggen.

Powered by Labrador CMS