Manglende CE-merking kan kanselere handelen
Manglende CE-merking kan kanselere handelen

Manglende CE-merking kan kanselere handelen

Tingretten i Arendal har slått fast at manglende CE-merking er en alvorlig mangel, og at det  er nok til å få kanselert båthandelen.

Publisert

Da en mann fra Tvedestrand oppdaget at båten han hadde kjøpt i Arendal ikke var CE-merket, krevde han pengene tilbake. Tingretten i Arendal har nå krevd at selgeren må ta båten tilbake, og at det er en alvorlig mangel at den ikke er CE-merket. Tingrettdommeren skriver at båten verken kan omsettes eller brukes lovlig. I tillegg kan båten ikke registreres i Småbåtregisteret eller fullforsikres, ifølge dommeren.

Ifølge Agderposten gjelder denne saken en Cobra 28 som ble bygget i 2003 og solgt i 2006, og ifølge loven skal den være CE-merket. Fra 2006 ble det også et krav om at motoren skal være CE-merket - og prisen på CE-merkingen kan fort komme opp i en halv million kroner.

Agderposten skriver også om en straffesak som om kort tid skal i tingretten i Arendal, der politiet hevder at en mann fra Arendal produserte og solgte 11 båter i strid med produktkontrolloven. Politiet mener båtene skulle vært CE-merket, mens mannen hevder at CE-merkingen var i orden da han solgte de halvfabrikerte båtene. Hvis mannen blir funnet skyldig risikerer han fengselstraff.

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS