Mange ledige båtplasser i Asker og Bærum

Der man tidligere måtte stå på venteliste for å få båtplass, opplever man nå at flere hundre plasser er ledige.  

Publisert

Budstikka, lokalavisen i Asker og Bærum, har gjort en undersøkelse blant alle båthavnene i de to kommunene. Resultatet som presenteres i dagens avis er overraskende:  Etter mange år med fulle havner og lange ventelister, kan Budstikka melde om 230 ledige plasser nå foran sommersesongen. Prisene er også gått ned de siste to årene. 870 kroner per cm er nå gjennomsnittsprisen.

Etter at det i mange år har vært lange ventelister i alle båthavnene i Indre Oslofjord, ser det nå ut til at tilbudet er blitt så mye bedre at alle som har råd bør kunne finne en båtplass i Asker og Bærum i sommer. Dette fremgår av en stor undersøkelse Budstikka presenterer i dagens avis. Samtlige båthavner i de to kommunene er kontaktet og selv om flere fortsatt melder om ventelister og ingen ledige plasser, er det i alt 230 ledige plasser i dag. Og prisene er lavere nå enne for to år siden.

Forklaringen på dette er selvsagt de mange utvidelsene av plasser i alle havnene der dette har vært mulig. Og spesielt slår jo den store utbyggingen i Leangbukta ut på statistikken. Der dobles nesten kapasiteten til 1.250 båtplasser. Samtidig med den økende kapasiteten er også prisene sunket.  I Asker og Bærum er snittprisen per cm båtplass nå kr. 873 og høyeste pris kr. 1.000, mens landsgjennomsnittet i følge Budstikka er henholdsvis kr. 542 og 840, sistnevnte tall er fra Nøtterøy ved Tønsberg.

Blant de kjente havnene i de to kommunene som har ledige plasser er Vollen marina med 25, Asker Marina og Leangbukta Båtforening venter å ha mange ledige plasser i år, Holmen Yachtværft har 40 ledige, Nes Hageby båtforening 20, Lakseberget 11, Solvik 7, Sarbuvollen 3, Strand 1, Fornebu marina 12 og Oksenøya marina hele 100 ledige plasser.

Powered by Labrador CMS