PÅSKEBADET: Påskebadet i Kragerø havn har blitt en formidabel suksess.
PÅSKEBADET: Påskebadet i Kragerø havn har blitt en formidabel suksess.

Påskebadet i Kragerø havn samlet over tusen skuelystne

– Da jeg kom med denne ideen var det det dummeste de hadde hørt, forteller initiativtaker Karl Fred Kristensen til Båtmagasinet. 

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro samlet det årvisse påskebadet i Kragerø over tusen skuelystne i Kragerø sentrum påskeaften. Før pandemien i 2019 var påskebadet arrangert 24 ganger, skriver NRK som gjerne har dekket begivenheten både på TV og nett. Deretter var det et opphold i tre år som en følge av pandemien. Det skulle bety at det var 26. gang at påskebadet ble arrangert i Kragerø i år 2024.

Trang fødsel

– Da jeg kom med ideen om et påskebad i Kragerø, var det det dummeste de hadde hørt, sier Karl Fredrik Kristensen, som dengang jobbet som markedssjef i Kragerø Sentrumsforening. – Det var i alle fall noe de ikke skulle bruke penger på, sier Kristensen. Så i vanlig ordning ble det til at jeg brukte penger fra min egen lommebok og  kjøpte inn t-skjorter til baderne, så de i alle fall skulle få med seg en liten premie for å ha badet.

KALLE: Karl Fredrik Kristensen, 'Kalle' blant venner tok initiativet til påskebadet i Kragerø.
KALLE: Karl Fredrik Kristensen, "Kalle" blant venner, tok initiativet til påskebadet i Kragerø.

– Jeg hadde gått en stund og tenkt på hvordan vi skulle kunne få trukket alle hyttegjestene i Kragerøskjærgården inn til Kragerø sentrum i påsken, for det var jo gjerne da sesongen startet og folk fikk satt ut båtene og åpnet hyttene for sesongen, sier han. 

– Vi hadde pressekonferanse med KV og Varden med journalistene Svein Ove Isaksen og Jens Morgan Sørensen. De ville ha en til å bade på bildene. Det ble til at Tommy Edvardsen fra Kragerø som jobbet litt for meg hoppet til havs fra en snekke, så det skulle bli et badebilde til forhåndsomtalen i avisa. 

Overveldende responds

Det kom ikke så mange det det første året, men det ballet fort på seg. Spesielt etter at påskebadet ble omtalt i NRK Dagsrevyen. Det var jo ikke så mye som skjedde i Norge i påsken langs kysten. Det var stort sett på fjellet folk flest skulle i påsken. Men så tok det helt av i Kragerø. Påskebadet har blitt enn formidabel suksess som har samlet tusener av skuelystne opp gjennom årene. Det er jeg glad for på Kragerøs vegne, sier Kristensen. Mannen bak en rekke suksesser i Kragerø som golfpark, spahotellet, Munchstatuen, Blindtarmen Skifestival, Fakkelstafettarrangementet og en rekke andre aktiviteter i turistbyen. Nå har han tatt rulleskisporten til Thailand dit han flyttet for noen år siden. Propellen går fortsatt kjapt rundt for mannen som skapte en av Norges mest populære havneaktiviteter i påske-Norge.