PERLE: Sluseboligen på Krappeto var administrasjonssenter for tømmerfløtingen i vassdraget Haldenkanalen. I år åpner perlen som kystledhytte. Foto: Oslofjorden Friluftsråd.

Rift om kystledhyttene - bookingen skapte datatrøbbel

Oslofjorden Friluftsråds kystledhytter er mer populære enn noen gang. Da bookingen til årets sesong åpnet 28. februar feilet systemet og åpningen er utsatt inntil videre.

Etter at den første kystledhytten åpnet på Nesodden i 1997 har nærmere 70 hytter kommet til og skal være tilgjengelig gjennom Oslofjorden Friluftsråds bookingsystem. Da det ble åpnet for bestilling av hytter 28. februar oppsto det en feil i systemet. Det er rift om de fine hyttene, derfor er det erfaringsmessig svært stor pågang straks det åpnes for bestilling.

Uvisst når bookingen åpner

-Vi har dessverre vært nødt til å utsette bookingåpningen, sier Eivind Laxaa i Oslofjorden Friluftsråd til Båtmagasinet. Feilretting pågår, men han kan ikke si når det igjen åpnes for booking, trolig om en ukes tid, men gjestene må følge med på hjemmesiden eller på Facebook i de nærmeste dagene for nærmere informasjon.

Ideelt for småbåtfolket

Jo flere kystledhytter langs kysten, jo større er mulighet for å legge ut på langtur med dagsturbåten. Kystledhyttene ligger som perler på en snor langs kysten. Dagsetappene fra hytte til hytte er absolutt overkommelig for småbåtfolket, når værforholdene tillater det. En spektakulær avstikker kan for eksempel være å oppleve Haldenkanalen med egen båt, tipser Oslofjorden friluftsråd.

-I Haldenkanalen kan du nyte åtte mil i ditt eget tempo, og reisen tar deg gjennom seks sjøer, tre slusesteder og flotte naturopplevelser.

Perle i Haldenkanalen

Nettopp i Haldenkanalen åpner to nye enheter i år. I «Sluseassistenten» ved Brekke sluser blir også leiligheten i første etasje kystledhytte. Litt lenger opp i Haldenkanalen åpner Krappeto, kanskje Haldenkanalens desidert flotteste perle. På en liten øy to kilometer øst for Brekke sluser finner du sluseboligen som var administrasjonssenter for tømmerfløtingen i vassdraget. Slusene ble opprinnelig bygd i 1856, men ødelagt av flommen i 1859. Først i 1877 var hele strekningen fra Tistedal til Skulerud på 80 km farbar med båt.