I LUFTEN: To kajakkpadlere. ble heist opp av redningshelikopteret etter å ha drevet flere mil til havs i høye bølger utenfor Nevlunghavn.
FIRER SEG NED: En redningsmann firer seg ned fra redningshelikopteret til de to kajakkpadlerne som hadde drevet flere kilometer til havs i høye bølger utenfor Nevlunghavn.

Dramatisk redningsaksjon utenfor Nevlunghavn

Ni kajakkpadlere i havsnød. To reddet opp av havet med helikopter.

Publisert Sist oppdatert

– De to kajakkpadlerne ble overrasket av kraftig vind og høye bølger og drev til havs utenfor Nevlunghavn forteller Per Andreassen til Båtmagasinet. Andreassen er ombord i RS "Uni Kragerø," som bistår i redningsaksjonen.

Redningsskøyta klarte å lokalisere de to padlerne som fortsatt var ombord i kajakkene sine da de ble funnet, men hadde drevet flere kilometer til havs. De to padlerne var kommet bort fra den andre gruppen av padlere, men klarte å holde sammen i de høye bølgene. 

Hovedredningssentralen hadde også et helikopter i lufta. Det ble bestemt å heise de to opp fra sjøen og ombord i helikopteret. Padlerne måtte derfor gå i sjøen fra kajakkene og ble heist opp i helikopteret av en redningsmann, forteller Andreassen. 

Ni padlere i havsnød

Det var en gruppe på ni padlere som havnet i havsnød i det kraftige uværet. De andre padlerne hadde klart å ta seg opp på noen holmer og skjær som går under navnet Oddaneskjæra. De blir nå reddet i land av et ambulansehelikopter og båter, sier Andreassen.

Vi fikk ikke opp kajakkene, så de fortsetter nå videre sørover, slutter Andreassen.