Svindyrt havari for promillekjører
Svindyrt havari for promillekjører

Svindyrt havari for promillekjører

En fuktig båttur som endte med fullt havari kan bli meget dyrt for en 46-åring fra Bømlo.

Publisert

Mannen må trolig betale for utrykning av redningsskøyte, redningshelikopter og kystvakt. I tillegg kommer skadene på den grunnstøtte Halcoen - og et oppgjør med rettsvesenet.

Det var 22. august i fjor bømlingen var på tur alene i den 26 fot lange båten. Ifølge tiltalebeslutningen gikk båten for full maskin da mannen måtte slå lens, mistet balansen og falt over rekken. Den førerløse båten på sin side dundret i fjæresteinene ved Rørøy.

Da den berusede 46-åringen avga forklaring sa han at det hadde vært to personer i båten, en påstand han fastholdt også da ble gjort oppmerksom på at Hovedredningssentralen satte i gang en stortstilt leteaksjon. Men den andre personen var oppdiktet, og først langt på natt innrømmet båtføreren at han hadde vært alene.

Politimesteren i Haugaland og Sunnhordland har nå tiltalt mannen for promillekjøring med båt, for å ha navigert slik at det oppsto fare for liv og helse, og for å ha gitt falske opplysninger som «var skikket til å framkalle frykt for noens liv eller helbred».

Og - han risikerer altså også at tingretten krever at han må betale selv for den store redningsaksjonen.

Saken blir behandlet i Sunnhordland tingrett 19. mai.


Bildet: Den 26 fot lange Hacloen fikk hard medfart i havariet.

Foto: Redningsskøyta «Uni»/Redningsselskapet

Powered by Labrador CMS