Flest drukner i Hordaland

RASKERE: Den nye Redningsskøyta i Hordaland blir raskere enn forgjengeren.

Dugnad skal gi ettertraktet redningsskøyte

Hordaland er fylket hvor det har druknet flest de siste 20 årene. Dugnad skal bidra til ny og raskere redningsskøyte.

Publisert Sist oppdatert

Den nye redningsskøyta er snart klar for sjøsetting, men Redningsselskapet mangler fortsatt flere millioner. Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen har bidratt med størstedelen av byggekostnadene til skøyta.

– Dette er kanskje årets viktigste dugnad for folk i Hordaland. De fleste er på sjøen eller kjenner noen på sjøen. Det drukner altfor mange her, og den nye skøyta vil redde mange liv i årene som kommer, sier regionsleder Endre Ytreland i Redningsselskapet i en pressemelding.

Hordalands nye redningsskøyta døpes 28. april på Bryggen i Bergen. Toppfart blir 42 knop, 13 mer enn sin forgjenger, og den skal være skreddersydd for et område med trange farvann og landets mørkeste drukningsstatistikk.

– Den nye redningsskøyta kommer til å bety mye for tryggheten på sjøen i Hordaland. Vi vil komme raskere på plass når det står om sekunder og folk trenger hjelp. Den nye redningsskøyta kommer til å redde mange liv, så vi håper at befolkningen i Hordaland vil bidra i dugnaden, sier Torjus Sundsdal i pressemeldingen. Sundsdal blir skipper på den nye skøyta.

Siden 1998 har 241 mennesker druknet i Hordaland. Det er det fylket hvor det har druknet flest i Norge de siste årene. De fleste drukner fra brygge og fra båt. Redningsskøytene i Hordaland har de siste ti årene hjulpet 11 687 mennesker, reddet 21 fra å drukne og berget 77 fartøy fra å synke.