Båtliv-journalist i forlis
Båtliv-journalist i forlis

Båtliv-journalist i forlis

Båtliv-journalist Jan Hanchen Michelsen var om bord i en 25-foter som sank på to og et halvt minutt ved Askøy i Bergen i dag. Alle fire om bord overlevde.

Publisert Sist oppdatert

Foto: bt.no

Jan Hanchen Michelsen var ute i 25-foteren sammen med tre kamerater da det gikk galt i Bakarvågen.

- Båten vår begynte å ta inn vann. Vi kalte opp kanal 16 på radioen og sendte ut mayday-signal, sier bergenseren til bt.no.

Båten gikk ned på bare to og et halvt minutt, og mennene havnet i sjøen.

- Det er kaldt i sjøen, men ikke sååå kaldt, sier Michelsen, som hakket tenner i sykebilen da bt.no snakket med ham. Hanchen Michelsen forteller til batliv.no at han lå i vannet i nær en halv time før han ble plukket opp av redningsmannskapet.

- Var veldig glade

Redningsmann og dykker Hugo Hansen gleder seg over at alt gikk bra med mennene.

- De var veldig glade for å se oss, sier han smilende.

Redningsmannskapene er sikre på at alle som var om bord i båten, er reddet.

-    Fire personer er plukket opp. De er uskadde, men kalde, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

Forliset ble meldt klokken 10.37. Bergen brannvesen sendte ut en gruppe dykkere.

En redningsskøyte befant seg like i nærheten, opplyser Bergen brannvesen. Flere private båter lå også like ved stedet. I tillegg ble brannvesenets båt «Sjøsprøyten» sendt ut.

Båtliv har nettopp fått beskjed om at Hanchen Michelsen har vært til undersøkelse på Haukland Sykehus. Alle fire som havnet i vannet under forliset er i god form, får vi beskjed om.

Neglespretten

Forliset skjedde like ved land, ikke langt fra Viknes Båt og Service. Mennene i båten var i ferd med å sette ut bøyer til regattaen Neglespretten da uhellet skjedde. Regattaen er avlyst som følge av hendelsen, opplyser regattasjef Børre Z. Jensen til bt.no.

- Vi holder på å skrive en melding til hjemmesidene, med hele hendelsesforløpet, sier han. 58 båter skulle ha deltatt i dagens regatta i Bergen.