GOLDFISH 40 OCEAN: Båten er nå i produksjon.
GOLDFISH 40 OCEAN: Båten er nå i produksjon.

Ny konseptbåt fra Goldfish

Båtprodusenten i Son er godt igang med nyheten Goldfish 40 Ocean som skal bli deres retur til cruisermarkedet.

– Mange kunder har lenge ønsket seg en dagsbåt med overnattingsmuligheter. Og vi har lenge ønsket å innfri dette ønsket, forteller Jørgen Løwe hos Goldfish.

Nyheten Goldfish 40 Ocean skal utfordre etablerte aktører i Europa på sjøegenskaper og effektivitet.

KJENTE OG NYE LINJER: Goldfish 40 Ocean.
KJENTE OG NYE LINJER: Goldfish 40 Ocean.

– Vi tror det er ledig plass i det europeiske markedet for en båt som vektlegger nevnte faktorer og kjøreglede mer enn hva som tilbys av dagens tilbydere, sier Løwe.

Utfordrer

Båten som får plakett med byggnummer 001 er for tiden under støp og montering. Designet har klare trekk fra hva designeren og gründer av Goldfish, Pål Sollie har tegnet tidligere.

– Erfaringer og inspirasjon er hentet fra alle våre båtmodeller. I Goldfish sitter fokuset på utvikling av egenskapene i båtene og byggeteknikk alltid i førersetet. Det blir tatt nye steg i utviklingena av denne modellen, sier Løwe. Han forteller videre at båten vil utfordre de etablerte aktørene på sjøeegenskaper og effektivitet.

– Vi tror det er ledig plass i det europeiske markedet for en båt som vektlegger nevnte faktorer og kjøreglede mer enn hva som tilbys av dagens tilbydere. Andre gode, etablerte produsenter er også alltid en inspirasjon til forbedring av egne produkter, sier Løwe.

Overnatting

Produsenten ser for seg å kunne tilby overnattingsplass for to voksne, og en annen plass for to barn, eller tett for to voksne.

De siste årene har Goldfish jobbet mye med konseptet til X9 og X12. I tillegg har de lansert 28 Bullet og gitt et løft til 23 og 28 Tender.

– Vi har nå justert fokuset over på de større båtene. Goldfish 40 Ocean er en av flere nyheter vi vil presentere fremover, røper Løwe.