Ny polibåt i Oslo korter ned uttryknigstiden:

GOLDFISH M12: Oslopolitiets nye RIB på Sjøen for Alle.

Kjører Oslo-Drøbak på 12 minutter

Goldfish har levert den nye politibåten til Oslo. Med 1050 hestekrefter på hekken gjør den rett over 70 knop.

Publisert Sist oppdatert

Sjøen for Alle/BÅTLIV:

Se deg rundt i politibåten med 360 nederst i artikkelen

Med blålysene på er det ikke noe tvil om at den nye politibåten er en publikumsmagnet på årets båtmesse. Men så hjelper det da også godt at den fra enden av messehalen flørter med hekken, for der har den tre motorer av Mercury Verado. Hver av dem med 350 hestekrefter.

Tilpasset vinterbruk

Norske Goldfish har allerede god erfaring med å designe og å utvikle båter til Forsvaret og politiet. Båten på Sjøen for alle er en Goldfish M12 Recon som også kan leveres med innenbordsmotor som et alternativ. Båten er levert med hardtop, og er tilsynelatende åpen. Men Båtliv får opplyst at den etter båtmessen skal lukkes av produsenten, slik at den også blir en lun arbeidsplass på vinterstid. Slik den står på messen er slik vi vil se den når båtfolket normalt ferdes på sjøen, på sommerhalvåret.

SE OGSÅ: 360-visning av 28 retrobåter, som om du selv er om bord

Oslo-Drøbak 12 minutter

Så langt har Goldfish bygget seks båter av denne modellen, og byggnummer 006 står tydelig ved baugen på fordekket. Den kan også normalt leveres med tre motorer med 400 hestekrefter hver. Men de 150 hestekreftene ekstra ville ikke økt toppfarten med mer enn om lag tre knop. Cruisefarten er imponerende 42 knop med 1050 hestekrefter. Og med den nye båten kortes også utrykningstiden ned.

LES OGSÅ: Vil straffe lovovertredelser hardere

Blant annet er det nå beregnet en utrykningstid på 12 minutter med politibåten fra Oslo til Drøbak. Til sammenligning tar det 1 time og 10 minutter for Kiel-ferga å seile den samme distansen etter å ha kastet loss. Med en så rask båt og kort uttrykninstid er den nye politibåten også utstyrt med slokning av båtbrann, og kan med det starte slukningsarbeidet i påvente av brannbåt eller redningsskøyte.

LES OGSÅ: Politikontroller på sjøen halvert

Suobwoofere

Komfort er også i høysetet, bokstavelig talt, med den nye politibåten. De to fremre setene (inkludert førersetet) er Ullmanseter som koster om lag 150.000 kroner stykket. Båten veier ikke mer enn om lag seks tonn, og her er det spart på vekt. Setene er også i delvis karbonfiber.

Og hører du musikk med bass dundrende i sommer og du ringer politiet, så er de kanskje nærmere enn du tror. Med på kjøpet da utstyret ble montert fikk båten montert høyttalere og subwoofere som utkonkurrer det meste på sjøen.

Båtlivs 360-visning