Koronareglene i sommer

IKKE I ÅR: Innreisereglene som gjelder frem til 20. august tilsier at vi neppe kan reise til Sverige med båten denne sommeren heller.
IKKE I ÅR: Innreisereglene som gjelder frem til 20. august tilsier at vi neppe kan reise til Sverige med båten denne sommeren heller.

Legg ferien til hjemlige farvann

Så langt Båtmagasinet erfarer tyder alt på at kravet om testing og karantenehotell for såkalt unødvendige fritidsreiser også vil gjelde for fritidsbåtfolket i sommer. Skal man følge anbefalingene, bør også båtferien innenlands skje i nærområdene.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av mai er det fortsatt uklart hvordan fritidsbåtfolket rent praktisk skal forholde seg til reglene for grensepassering denne sommeren.

De signalene Båtmagasinet har fått fra blant andre Politidirektoratet, som samsvarer med de som er gitt på regjering.no med virkning fra 15. mai i år, tilsier at kravet om testing og karantenehotell per i dag gjelder både nordmenn som returnerer med fritidsbåt fra utlandet, for eksempel Sverige eller Danmark, eller utenlandske fritidsbåter som skal feriere i norsk farvann. Myndighetene jobber i slutten av mai fortsatt med å få på plass en veiledning og praktiske løsninger for hvordan denne typen grensepasseringer med fritidsbåt skal håndteres.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER