Koronareglene i sommer

IKKE I ÅR: Innreisereglene som gjelder frem til 20. august tilsier at vi neppe kan reise til Sverige med båten denne sommeren heller.
IKKE I ÅR: Innreisereglene som gjelder frem til 20. august tilsier at vi neppe kan reise til Sverige med båten denne sommeren heller.

Legg ferien til hjemlige farvann

Så langt Båtmagasinet erfarer tyder alt på at kravet om testing og karantenehotell for såkalt unødvendige fritidsreiser også vil gjelde for fritidsbåtfolket i sommer. Skal man følge anbefalingene, bør også båtferien innenlands skje i nærområdene.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av mai er det fortsatt uklart hvordan fritidsbåtfolket rent praktisk skal forholde seg til reglene for grensepassering denne sommeren.

De signalene Båtmagasinet har fått fra blant andre Politidirektoratet, som samsvarer med de som er gitt på regjering.no med virkning fra 15. mai i år, tilsier at kravet om testing og karantenehotell per i dag gjelder både nordmenn som returnerer med fritidsbåt fra utlandet, for eksempel Sverige eller Danmark, eller utenlandske fritidsbåter som skal feriere i norsk farvann. Myndighetene jobber i slutten av mai fortsatt med å få på plass en veiledning og praktiske løsninger for hvordan denne typen grensepasseringer med fritidsbåt skal håndteres.

Grensepasseringer

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS