For kort fortøyning

Korte fortøyninger kan skape problemer, noe dette bildet fra Askøy viser.

Publisert

Tommy Jarle Varøy har sendt oss dette bildet fra Florvåg på Askøy, tatt sist uke. En båteier har fortøyd båten sin uten å tenke på at det er forskjell mellom høy- og lavvann.

Observasjoner Båtliv-redaksjonen har gjort i sommer, viser at mange har mye å lære når det gjelder å fortøye riktig. For å ligge godt inntil en brygge, bør man fortøye med for- og akterfortøyning samt spring forut og akter. Da blir båten liggende parallelt med brygga. Bruk gjerne elastiske tau, og ha litt lengde på tampene. Da blir det mindre rykk i båten, og du ligger godt enten det er flo eller fjære.

Båtliv har tidligere hatt en serie med tips om hvordan du bør fortøye. Artiklene kan lastes ned fra vårt PDF-arkiv. De er gratis å laste ned for abonneter. Andre må betale 50 kroner for artklene fra arkivet. Artikkel om fortøyning med spring kan lastes ned her.

Har du tips eller historier du vil dele med andre båtfolk? Da kan du legge ut dine historier eller observasjoner på våre forumsider. Forumsidene finner du her.

Powered by Labrador CMS