I Juli har det vært mange drukningsulykker. Arkivfoto Båtliv
I Juli har det vært mange drukningsulykker. Arkivfoto Båtliv

Flere druknet i juli

I juli måned mistet 17 personer livet ved drukning, ifølge statistikken over drukningsulykker i Norge, og der er flere enn i samme måned i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Bare i helgen mistet minst tre personer livet som følge av drukning. En polsk mann i 50-årene var på svømmetur før han ble funnet livløs i vannet ved Sundhaugen i Vestfossen. Natt til mandag ble en mann funnet død i sjøen i Hareid. En 60-åring falt i havet og druknet i Nordland.

– Vi har ikke hatt så mange drukningsulykker i juli på tre år, og det er trist at den gode trenden med lavere drukningstall de siste årene, har snudd, sier seniorrådgiver i Norsk Folkehjelp, Ivar Christiansen, til NRK.no.

Sørlandet hadde sin tørreste juli på 109 år, ifølge Meteorologisk institutt. Østlandet hadde også en av sine tørreste juli-er siden 1900.

– Mange bader, bruker båter og dykker når det er fint vær. Større bruk av sjøen og elver har noe å si for antallet mennesker som setter seg i fare, sier Christiansen, som synes at det er vanskelig å kommentere årsakene til at drukningstallene er høyere i år, enn i fjor.

Ifølge drukningsstatistikken til Norsk Folkehhelp var det 20 personer som i år druknet etter fall fra land eller brygge. 18 personer druknet etter ulykke i fritidsbåt. Fire personer druknet under bading.

Åtte av ti personer har ikke flyteplagg på seg ute i båt, ifølge Norsk folkehjelp som nå krever et påbud om bruk av flytevest i båt.