Fire funnet omkommet etter fritidsbåtforlis i Nordland
Fire funnet omkommet etter fritidsbåtforlis i Nordland

Fire funnet omkommet etter fritidsbåtforlis i Nordland

En brutt mobiltelefonsamtale var siste livstegn fra fire personer i en fritidsbåt i Hadselfjorden i Vesterålen. Da skal de ha gitt utrykk for at bølger gjorde dem  redde. Nå er alle funnet omkommet, skriver VG Nett.

Publisert

Hovedredningssentralen bekreftet at det er de fire savnede som er funnet, og har opplyste at de to første ble funnet med flytevest på. Det er foreløpig uklart om de to sist også ble funnet med flytevest på.

- To ble funnet ganske samtidig i nærheten av hverandre rundt halv ni i dag langfredag, sier redningsleder Tore Hongset ved hovedredningssentralen i Nord Norge til VG Nett like etter klokken 10.

- De siste to personene ble funnet klokken 10.30 og 10.50 sier assisterende redningsleder ved Hovedredningssentralen, Finn Tore Sortland til VG Nett

De fire skal være en mor i 30-årene og hennes 12 år gamle sønn, samt to menn i henholdsvis 60-årene og 30-årene. Ifølge politiet skal alle fire være bosatt på Melbu i Hadsel kommune.

Mindre firitdsbåt

Båten de var ute skal være en 18,5 fot Bella 572 og de skal h dratt ut fra Melbu mellom klokken 13 og 14 torsdag formiddag. Båten skulle over Hadselfjorden til Fiskebøl. Været skal da ha vært relativt bra, med svak, sørlig vind.

- Turen skulle normalt ta mellom 10 og 15 minutter. Da det var klart at de ikke hadde kommet fram, meldte pårørende fra til politiet klokken 21.24, opplyser vakthavende redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Iversen påpeker at selv om værdataene de sitter på tyder på godt vær i tidspunktet de la ut på fjorden, så kan det ha vært lokalt dårlig vær.

- Det var mobiltelefonkontakt rundt klokken 14.45 torsdag. Den samtalen ble brutt, men vi vet ikke hvorfor, sier redningsleder Jakob Carlsen til VG Nett tidlig fredag morgen.

De som snakket med dem på det tidspunktet har opplyst at de virket redde.

- Det skal plutselig ha vært mye bølger rundt båten, men mer enn det vet vi egentlig ikke, sier redningslederen.

Det ble satt inn store ressurser i søket etter de fire som var savnet. Et kystvaktfartøy med to tilhørende lettbåter, en tråler og to redningsskøyter var blant de som deltok. Et SeaKing-helikopter ble brukt gjennom natten, men returnerte tidlig fredag morgen tilbake til Bodø.

Samtidig reiste et småfly fra Norsk Aeroklubb motsatt retning for å delta i søket. Flere frivillige har også vært med i letingen, som var konsentrert innover i fjorden, ifølge Vesterålen Online.

Hovedredningssentralen opplyser båtføreren var godt kjent i området, og har gjort samme tur tidligere.

Powered by Labrador CMS