TARGA 35 + AD CFC

Mykere barsking for hele familien

Targa har alltid laget tøffe båter for seriøse båtkjøpere. Trolig er det nesten bare menn som da tar det endelige valget. Men den finske fabrikken vil gjerne erobre resten av familiens hjerter med den oppgraderte 35-foteren.

Publisert Sist oppdatert

Som Targaer flest er nybåten bygget som den rene stridsvognen. Sammenlignet med tidligere utgaver av Targa 35 føles den likevel litt lettere og mer moderne. Dette kan skyldes endret vektfordeling og lavere tyngdepunkt, men også at testbåten hadde hele 800 hestekrefter til rådighet. Storbåtfølelsen er likevel på plass. Båten virker nærmest ustoppelig, og selv i over 40 knop lar ikke skroget seg provosere til unoter ved uvøren rattføring og fullstendig «feil» angrepsvinkel på møtende bølger.

Fra den fjærende førerstolen bak det vippbare rattet er utsikten strålende, delvis som følge av at testbåten ikke har noen ruvende plotterkonsoll. Tradisjonen tro er derimot mange av motorinstrumentene montert over vinduene. Det gir et ryddig førermiljø men instrumentene er ikke så lettleste sammenlignet med en dashbordmontering. Til gjengjeld blir den digre luken over nedgangen til forkabinen til det beste kartbordet noen navigatør kan ønske seg.

Det generelle støynivået er svært lavt. Trolig er det derfor vi blir oppmerksom på noe bølgestøy fra den krappe, møtende sjøen. På full fart trenger også en lett, men absolutt hørbar turbohvining inn fra maskinrommet. Slikte støykilder er det vrient å dempe helt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS