Test av Alukin C650

GOD PLASS I ALUKIN C650: Konsollen foran rattet er litt vel høy, men fordelen er at den gir plass til en 12-tommers kartplotter. Hovedstrømbryterne er plassert lett tilgjengelig ved førerplassen.
Alukin C650
TAK ALUKIN C650: Nesten hele styrhustaket åpnes når man åpner takluken. Bra håndrekker gjør at man kan gå trygt på dollbordet på begge sider av styrhuset.
Alukin C650
VARMEAPPARAT: Alukin C650 har varmeapparat som standard og den separate drivstofftanken er plassert i et rom på fordekket.
Alukin C650
BENKER: Aktenfor de passasjer- og førerstolen har Alukin C650 to langsgående benker med plass til fire personer. Med takluken helt åpen oppleves styrhuset som svært luftig.
Alukin C650
FORDEKK ALUKIN C650: Elegant og praktisk adkomst via fordekket. Her finns det tre store og låsbare oppbevaringsrom. Døren i forkant av styrhuset er hengslet og har solide låsebeslag.
Alukin C650

Alukin C650: Markedets stilleste aluminiumbåt

Alukin er nå en del av Nimbus Group, noe som har resultert i flere nye modeller og at produksjonen er flyttet fra Sverige til Finland. En av de store nyhetene er Alukin C650, som er produsentens minste styrhusbåt.

Publisert

Den nye Alukin C650 har endret seg på mange måter sammenlignet med tidligere modeller. For det første er skrog og overbygg nå helsveiset til en homogen enhet, noe som gir en ekstra kompakt konstruksjon med lavt støynivå. En annen stor endring er at det er lagt inn støyabsorberende materiale i skroget. Ved 25 knop målte vi lave 73 desibel ved førerplass, hvilket er svært lavt inne i en styrhusbåt av denne typen.

Alukin C650 har rikelig med volum i styrhuset, noe som går på bekostning av uteplassen. Uteplassen forut får godkjent og har god adkomst over fordekk med gode griperekker og trinn ned til dørken. På fordekket er det tre stuerom. I rommet på babord side er også tanken til varmeren plassert. Varmer er standard. Adkomsten til uteplassen akter går enten via de 18-20 centimeter brede dollbordene, eller gjennom døren i akterveggen som er 130 centimeter høy i åpningen. I lavere hastighet kan døren stå åpen takket være en praktisk låsemekanisme.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER