Inneholder kjøpslenke

TORSKENS TIPS om polering.
TORSKENS TIPS om polering.

Torskens sjekketips for vårpussen - Polering

Etter vasken er det på tide å gi båten en skikkelig polering for å gjenopprette glansen og beskytte overflaten mot vær og vind

Publisert Sist oppdatert

Velg en høykvalitets båtpolish som er egnet for båtens materiale. 

BÅTPOLERING: Det er lurt å polere båten for å holde på finnishen. Poleringsmiddel kjøper du her.
BÅTPOLERING: Det er lurt å polere båten for å holde på finnishen. Poleringsmiddel kjøper du her.

Poleringsmiddel finner du her

Poleringsakten kan deles inn i to sekvenser: Rubbing/polish og beskyttelse. Dersom gelcoaten er veldig falmet bør man bruke en rubbing som effektivt fjerner oksidering, riper og flekker. Hvis gelcoaten derimot har god stand funker det med en enkel polish. Både rubbing og polish polerer opp gelcoaten og etterlater en høy glans, men rubbing har en kraftigere slipeeffekt. 

Påfør polishen jevnt over overflaten med en myk klut eller poleringspute, og arbeid i små områder om gangen. Torsken anbefaler å bruke en poleringsmaskin, som gjør jobben lettere og gir et bedre resultat. Etter at rubbing/polish har tørket, fjern den med en ren, tørr klut for å avdekke den skinnende finishen.

Poleringsmaskin gjør poleringsjobben enklere. Den kan du kjøpe her.

Den nypolerte overflaten vokses deretter for å beskytte gelcoaten gjennom sesongen. Torsken benytter flytende gelcoatforsegler som hun påfører med en mykere pute på poleringsmaskina. Jobb den inn i små områder om gangen og la det virke i 10-15 minutter før den tørkes av med en tørr klut.

Poleringsmaskin kan du kjøpe her

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av Båtmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker.