Inneholder kjøpslenker

TORSKENS TIPS om bunnstoff.
TORSKENS TIPS om bunnstoff.

Torskens sjekketips for vårpussen - Bunnstoff

Bunnstoff er en viktig del av båtens vedlikeholdsrutine, spesielt hvis båten har vært lagret i vannet gjennom vinteren.

Publisert Sist oppdatert

Fjern eventuelle rester av gammelt bunnstoff grundig før påføring av nytt. Deretter påføres et jevnt lag med bunnstoff over hele skroget for å beskytte mot alge- og rurvekst samt korrosjon.

Dersom båten er ny påfører man dobbelt lag, og deretter et lag i året. Det finnes bunnstoff på markedet som beskytter over lengre tid slik at man kan påføre bunnstoff annethvert år.

Det finnes også såkalt selvpolerende bunnstoff der malingsfilmen løser seg av gjennom sesongen. Dette er den mest effektive teknologien mot begroing. Vanlig hardt bunnstoff er derimot mer beskyttende mot slitasje.

Torsken bruker hardt svart bunnstoff, og påfører det hele med en rulle med malingstape. Vær oppmerksom på at tørketiden øker betraktelig under lave temperaturer.

Bunnstoff kan du kjøpe her

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av Båtmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker.