Fem fettere med båt

Nidelv var en stor båtprodusent. Nå skal fem fettere Nilsen føre tradisjonen videre.

Publisert

Båtliv treffer Frode Nilsen på «Sjøen for alle». Der deler han ut brosjyrer for Nilsen Båtbyggeri, som er i gang med å bygge daycruisere og snekker.

Sammen med fem fettere Nilsen, samt en sjette Nilsen som ikke er fetter, har han overtatt det tradisjonsrike båtbyggeriet ved Nidelv i Arendal. Nå skal de nye eierne satse i det små på føre tradisjonen med båtbygging videre. En Nilsen 610 Sport skal være klar til utstilling på Sørlandets båtmesse i Pollen i Arendal i pinsen.

Les også: Sjøen for alle i gang

Da Nidelv i fjor holdt på å gå overende av gjeld, ble navnet Nidelv solgt til en gruppe investorer med Nidelv-aksjonær Kåre Rannekleiv i spissen. Familien Nilsen kjøpte formene og anlegget på Nidelv.

–    Vi har startet forsiktig med vinteropplag, oppussing og oppgradering. Nå skal vi starte forsiktig med produksjon i samarbeid med Agder Båt, forteller Frode Nilsen til Båtliv. Han er tredje generasjons båtbygger i Nilsen-familien, og startet sin karriere i 1986 da Nidelv var en hjørnesteinsbedrift som sysselsatte 70-80 ansatte.

–    Den tiden kommer aldri tilbake. Vi har ingen ambisjoner om å konkurrere med Bavaria på pris eller antall produserte båter. Tvert om, legger vi opp til en liten og lønnsom produksjon. Ambisjonen er 15-20 båter til neste år, forteller Frode Nilsen. Han sier at Nilsen-båtene skal være konkurransedyktige med andre skandinaviske båter på pris, og mener det er et marked i Norge for folk som ønsker norske båter.

Eierne av Nidelv-navnet heter nå Nidelv International, og har reist til Kina for å bygge båter der.

Les også: Årets nykomlinger til Sjøen for alle

Powered by Labrador CMS