SOL: Silent Yachts har spesialisert seg på el-katamaraner med enorme solcellepaneler.

Silent Yachts reddet fra konkurs

Etter lang tid med store økonomiske problemer er den østerrikske el-katamaranbyggeren Silent Yachts nå kjøpt opp av en amerikansk-tysk investor.

Samtidig er ny toppleder på plass for Silent Yachts, som har vakt oppsikt med den ambisiøse satsingen på nullutslippbåter. 

Redningsmannen Michael Said skjøt først inn penger for å holde den kriserammende bedriften flytende i fjor og blir altså nå hovedeier. Said er selv Silent-kunde og har for tiden en Silent 62 under bygging ved produksjonsanlegget Silent Italia i Fano. 

Han har utnevnt bransjeveteranen Fabrizio Iarrera til ny administrerende direktør, men gründer og tidligere direktør Michael Koehler beholder en eierandel på 10 prosent og skal arbeide som merkevareambassadør.

Ifølge Superyacht News måtte Silent Yachts gjennom en omfattende omstruktureringsprosess da en sentral underleverandør gikk over ende. Den østerrikske avisen Kleine Zeitung skriver også at Silents moderselskap har hatt pengeproblemer og sliter med en gjeld på rundt en halv milliard norske kroner. 

Med de friske midlene fra investoren på plass har Fabrizio Iarrera godt håp om å redde de vel 140 arbeidsplassene og sier til nettstedet at topp-prioriteten nå er å fullføre båtene som er under bygging. Silent Yachts har for tiden ordrereserve på 17 katamaraner.