KONKURS: Gründer Ole Jakob Salomonsen (sittende) og datteren Idas drøm om den grønne bølge på Sørlandet fikk seg en alvorlig knekk tidligere i denne uken. Green Waves er konkurs.

Green Waves konkurs

Et siste forsøk på å hente inn frisk kapital lyktes ikke. Onsdag tok elbåtprodusenten Green Waves i Gjerstad den tunge veien til Agder tingrett for å melde oppbud.

Publisert Sist oppdatert

Med en visjon om å elektrifisere båtmarkedet med miljøriktige løsninger ble Green Waves stiftet i 2017 av familien Salomonsen i Tvedestrand. Selskapet med syv ansatte flyttet til Gjerstad i 2022.

Ambisjoner om grønne arbeidsplasser

-Vi ønsker å bidra i byggingen av bærekraftig industri og teknologi – og ikke minst til nye trygge, spennende og grønne arbeidsplasser, sier selskapet i sin presentasjon. Slik gikk det ikke. Agderposten kan nå melde at det innovative grønne selskapet er konkurs.

Gjennom de første leveårene har elbåtselskapet elektrifisert mange eksisterende båter, og har også produsert to egne helelektriske båter.

Forsøkte folkefinansiering

Det er ikke mer enn knapt to måneder siden gründer og daglig leder Ida Salomonsen var på jakt etter frisk kapital og ønsket seg en ny runde folkefinansiering.

– Vi var nær på å klare det, men kom ikke helt i mål, sier hun til avisen. En lignende emisjon ble gjennomført for tre år siden og resultatet var da 7.5 friske millioner inn i selskapet. Ida Salomonsen sier at mye av årsaken til konkursen er det vanskelig marked på grunn av en turbulent verdenssituasjon.

Kjempet til siste slutt

– Vi har kjempa til siste slutt for å finne en løsning, men måtte til slutt gi opp, sier hun til Agderposten. Selskapet hadde 118 aksjonærer, de fleste småaksjonærer med tro på den grønne bølge på Sørlandet. Gjelden skal være på rundt syv millioner kroner.