Elbåt

VOKSER: Den norske elmotorprodusenten Evoy regner med å vokse fra dagens snaut 20 til nærmere 50 ansatte i løpet av året, forteller CEO Leif A. Stavøstrand.

Vil ha opptil femten motorer fra Evoy

Florø-baserte Evoy, som ble etablert i 2018, har inngått avtale med havbruksselskapet Gadus Group i Ålesund om å levere elektriske motorsystemer til å drifte deres oppdrettsbåter, transportbåter og andre fremkomstmidler ved deres anlegg for torskeoppdrett, ifølge en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Evoy-gründer Leif A. Stavøstrand har sammen med et internasjonalt team av medarbeidere på kort tid blitt en drivende aktør i utviklingen av elektriske drivlinjer for båter. Ifølge Stavøstrand er Evoys strategi å fokusere på å bygge opp en kommersiell basis innenfor profesjonelle segmenter som havbruksnæringen. Parallelt utvikler Evoy fremdriftsløsninger og elektroniske plattformer også for andre segmenter, blant annet fritidsbåtmarkedet. Oppstartselskapet i Florø nærmer seg 20 ansatte, men Stavøstrand forteller til Båtmagasinet at de vil vokse til nærmere femti medarbeidere i løpet inneværende år.

Femten motorsystemer

Oppdrettselskapet Gadus Group ble etablert i 2020, med ambisjon om å produsere torsk tilsvarende 80 millioner årlige måltider innen 2025, skal frem mot 2025 investere 1 milliard kroner i å bygge en rekke nye oppdrettsanlegg for torsk og en verdikjede fra rogn til ferdig pakket filet, ifølge en pressemelding fra Evoy.

INNENBORDS: Oppdrettsselskapet Gadus Group har inngått avtale om leveranse av inntil 15 elektriske fremdriftssystemer levert av norske Evoy.

Gadus skal bruke blant annet Evoy sine løsninger for å elektrifisere deler av sin drift, noe som innebærer at Evoy potensielt skal levere opptil 15 elektriske innenbords motorsystem til Gadus Group.

De to vestnorske oppstartsselskapene har begge store ambisjoner, og deres felles satsning er basert på økonomiske og miljømessige fordeler ved elektrifisering av oppdrettsbransjen. Elektrifisering er også et helt naturlig skritt i veien mot en mer bærekraftig næring, heter det i pressemeldingen.

Båtmagasinet kommer med en større reportasje om Evoy i april-utgaven.