Elmotor-selskapet Evoy

EMISJON:

Henter inn 72 millioner

Oppstartselskapet Evoy i Florø har gjennomført en 72 million NOK finansieringsrunde i satsingen på å bli et globalt varemerke for basert på utvikling og produksjon av elektriske fremdriftsløsninger i båt.

I en pressemelding heter det at «Evoy ønsker Klaveness Marine, Grieg Edge og Link VC velkommen som lead-investorer i denne finansieringsrunden på 72 millioner NOK.»

I tillegg har Jakob Hatteland (Autostore), Petter Muren (Prox Dynamics), Johan Brand (Kahoot) og Martin Anderlind (nå Northvolt) deltatt i denne emisjonsrunden sammen med mange av de nåværende aksjonærer som har gjennomført en oppfølgingsinvesterig.

I tillegg til 2,3 millioner euro i tilskudd, fortsetter EIC Fund sin støtte som hjørnesteinsinvestor med 3 millioner euro i denne første lukkingen. Andre lukking for yttligere kapitalutvidelse skjer i juni, heter det videre i pressemeldingen.

Leif A. Stavøstrand, medgründer og daglig leder i Evoy uttaler i pressemeldingen: «Det er virkelig inspirerende å se den sterke støtten og entusiasmen fra eksisterende og nye investorer. Dette er en utrolig viktig milepæl på vår reise for å tilby uimotståelig båtopplevelser, eliminere utslipp og bygge en global merkevare. Evoy tilbyr markedets kraftigste elektriske fremdriftssystem. I kombinasjon med høy energieffektivitet og 24/7 konektivitet setter Evoy nå en ny standard i båtindustrien. Introduksjon av kraftige elektriske motorsystemer gjør at mange kunder og partnere nå er i gang med det maritimt blågrønne skiftet. Med leveranser til kunder over hele Europa er det svært travle dager i Evoy-fabrikken i Florø.»

UTENBORDS:

«Kapitalen som samles inn gjør det mulig for Evoy å fortsette å utvikle nye generasjoner og modeller av sine verdensledende elektriske motorsystemer. Samtidig skal markedsføring og salg løftes til nye høyder, og optimalisering av design, sourcing, produksjon og forsyningskjede skal kutte kostnader og øke kapasiteten for å møte den høye globale etterspørselen», fremgår det av pressemeldingen.

Evoy har tidligere i vår bekreftet overfor Båtmagasinet at produksjonen inneværende år ligger på 20 motorer, men at de forventer en vesentlig økning i produksjonstakten neste år.