YOT-katamaraner:

NYTT MERKE: Franske Catana velger å lansere et helt nytt merke når selskapet nå vil satse på rene motorbåter.

Nytt motorbåtmerke fra Catana

På sensommeren lanserer franske Catana den første utgaven av en planlagt serie motorkatamaraner under merket YOT.

Med merkenavnene Catana og Bali er Catana-gruppen verdens nest største katamaranprodusent. Dette har primært vært seilbåter, selv om også to motorvarianter er utviklet på basis av seilmodellene.

Nå vil selskapet satse på det rendyrkede motorbåtmarkedet, og velger da å lansere et helt nytt merke: YOT. Båtene skal bygges ved et nyanskaffet produksjonsanlegg i Portugal.
Prosjektet er drevet av en ambisjon om «å designe en rekke toppmoderne motorkatamaraner, med gjennomtenkt design og komfort, høy ytelse, gode sjøegenskaper, god rekkevidde, rimelig drivstofforbruk og muligheten til å dekke et bredest mulig kundespekter», melder Catana.

PÅHENGERE: De første YOT-båtene får utenbordsmotor. Senere vil det komme «nordiske» modeller med mer lukkede overbygg og innenbordsmotorer.

Franskmennene startet prosjektet for tre år siden og har fått fra J&J Design til å stå for utviklingen. Det slovenske designbyrået har tidligere penneført modeller for blant annet XO, Fjord, Saxdor, Greenline og Targa.

Den første grunnmodellen, YOT 36, lanseres under Cannes Yachting Festival i september. Nøyaktige detaljer om båten er ikke kjent, og kun en håndfull datakonstuerte illustrasjoner er offentliggjort, men førsteutgaven skal bli en bowrider med gode gangveier, relativt åpent overbygg og to lugarer under dekk.

Båten drives av doble 300 hk påhengsmotorer og planen er at alle de første YOT-båtene i størrelsesklassen inntil femti fot får tilsvarende drivverk.

DATAILLUSTRASJONER: Produsenten har så langt kun «sluppet»noen få dataskisser av YOT 36.

I neste omgang planlegger YOT å lansere en serie katamaraner med innenbordsmotor og mer lukkede overbygg.

De første produksjonsmodellene blir leveringsklare tidlig i 2024 og markedsføring og salg av det nye merket vil skje gjennom et eget, spesialisert forhandlernett.