Boot 2023:

BRED TØFFING: Cheetah Adventure 690.

Cheetahs brede, britiske allbruksbåt

Som sportsfiskerplattform og transportbåt er Cheetah Adventure 690 et spennende alternativ, men prislappen kan nok bli for høy.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf:

Cheetah har bygget katamaraner på Isle of Wight i vel 30 år og er et velkjent merke på hjemmebane. Også fordi muligheten for trygg bunnsetting ved lavvann er en viktig egenskap for båtfolk langs store deler av den britiske kysten.

DEKK: Gigantisk dekk med nedfellbar sidereling.
STYREPOSISJON: Messenbåten har ikke lukket styrhus, men det kan leveres.

Firmaet lager et stort utvalg katamaraner i mange størrelser, med og uten overbygg og i ulike bredder. Den 6,9 meter lange båten som vises på messen i Düsseldorf har ikke lukket styrhus eller åpenbare overnattingsmuligheter, men kan leveres med et telt (!) som monteres på den solide takgrinden over styreposisjonen. Nedfellbar siderekke gjør lasting og lossing enkelt og stabiliteten fra de to skrogene er enorm.

Fremdriften besørges av to hundrehestere. Dette er også er største motorvalg, og med 200 liter tankkapasitet blir rekkevidden brukbar. Men båten kan ikke utstyres med dieselmotorer.

Kort sagt: En veldig praktisk, sjøsikker og stabil plattform for et mylder av båtaktiviteter. Ulempen? Prisen: Vriene valutaforhold og generell prisstigning i Storbritannia gjør at båten vil koste nærmere to millioner kroner med moms om den skulle leveres til Norge.

MOTORER: Påhengere er eneste motorvalg på Cheetah Adventure 690.