Batterier fra Polestar i Candela

SAMARBEID: Bilprodusenten Polestar og produsenten av de foilende båtene Candela har inngått batterisamarbeid.

Candela forener krefter med bilprodusent

Det svenske elbilselskapet Polestar har ifølge en pressemelding signert en flerårig avtale om å levere batteri- og ladesystemer til det svenske elektriske hydrofoilbåtselskapet Candela. Avtalen markerer en av verdens første direkte batteriteknologisamarbeid mellom selskaper fra bil- og marineindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Leveringen av batteri- og ladesystemer til en tredjepart, det første for Polestar som elbilprodusent, markerer starten på et bredere tiltenkt partnerskap mellom Polestar og Candela, hvor begge selskapene har forpliktet seg til å utforske ytterligere muligheter for fremtidig samarbeid, heter det i pressemeldingen.

Candela, som denne høsten lanserer sin C-8, produserer foilende, el-drevne båter. Ved å kombinere Polestars batterier med Candelas banebrytende elektriske hydrofoilteknologi, har begge selskapene som mål å drive frem veksten av bærekraftig elektrisk mobilitet i samfunnet.

Thomas Ingenlath, CEO i Polestar, sier i pressemeldingen: – Jeg er fascinert av måten Candelas båter glir elegant og effektivt gjennom, eller enda bedre, over vannet – et fantastisk bevis på den flotte estetikken og opplevelsen moderne, bærekraftig teknologi kan skape. At Polestar blir del av fremtidige prosjekter med Candela, ved å levere en viktig del av den innovative fremdriften til båtene, er suverent. Som batterileverandør til Candela kan vi bidra til å drive overgangen til renere hav og innsjøer, og elektrifisere vanntransport.

Gustav Hasselskog, administrerende direktør i Candela, kommenterer: – Polestar er en drømmepartner for oss. Mens elektrifisering av biler har kommet langt de siste årene, har marinesektoren hengt etter. Å kombinere vår effektive hydrofoilteknologi med batterier med høy kapasitet fra Polestar, betyr at vi sammen kan fremskynde bruken av elektriske båter på massemarkedet.