HELELEKTRISK SATSNING: Canal Boats AS startet i fjor med utleie fra Porsgrunn. Foto: Atle Knutsen.

Elbåt-utleie gir gigant-strømregning

Selskapet Canal Boats AS som leier ut helelektriske bobåter i Telemarkskanalen må vurderere aktiviteten neste vintersesong.

Med utgangspunkt fra Porsgrunn leier Canal Boats som startet virksomheten i fjor med utleie av helelektriske bobåter. De kjøpte inn fire 39-fotere og to 33-fotere, samtlige med 80 kWh fremdriftsbatterier.

– Vi må ta en vurdering mot neste vintersesong, sier Nora Sjögren Johre i Canal Boats i Telemark til Porsgrunn Dagblad. Utgangspunktet for dette er høye strømregninger for selskapet som også har satset på aktiviteter på vinterstid. Men med rekordhøye strømpriser ble det en høy strømregning på nesten 40.000 kroner.

Canal Boats har også tenkt muligheten for å drive hotelldrift i vintersesongen med de seks innkjøpte elbåtene. Til Porsgrunn Dagblad sier Sjögren Johre at de nå kanskje i stedet må konservere båtene, og eventuelt bruke en av dem i drift. Canal Boats har valgt helelektriske båter, og derfor heller ikke benytte seg av dieselvarmere. Til avisen sier Sjögren Johre at dette er noe de nå vil vurdere.