Byens vekter reddet Kronprinsparets båt

FOTO: Aust-Agder BladKronprinsparets private båt sank torsdag ved brygga på deres nye landstedet Flatholmen like ved Risør. Byens vekter ble vitne til forliset og reddet båten til land. I dag tidlig ble den løftet på land.

Publisert

Politiet fikk torsdag formiddag melding om at bare baugen til Kronprinsens båt stakk opp fra sjøen. Den 14 fot store båten hadde trolig måttet gi tapt for store nedbørsmengder, melder Aust-Agder Blad.

Snarrådig lokalbefolkning

Det var Risør bys egen vekter John Thomas Axelsen og hans sønn Christian fra Risør som passerte forbi og ble vitner til forliset. De meldte umiddelbart fra til politistasjonen i Risør. Deretter hevet Axelsen og sønnen båten såpass at den kunne taues til Risør havn der den ble lenset. I følge andre vitner var båten fortsatt godt fortøyd selv om det bare var baugen som stakk opp. Derfor brårykket heller ikke politiet da de fikk melding om forliset.

Kronprinsparets båt er en Linge-konstruert Musling 430 (14 fot) med vanntunnel, og med en Johnsen 50 hk påhengsmotor.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.18 torsdag.

Også kronprinsparet er informert

- Vi har fått melding om hva som skjedde, og kronprinsen er informert, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det Kongelige Hoff til Nettavisen.

– Noen meldte fra om at det så ut som Muslingen til kronprinsparet var på vei til å synke. Bare baugen stakk opp, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til Agderposten.no

Det var forbipasserende som la merke til båten, og som tok kontakt med politiet.

Etter det agderposten.no erfarer sank båten natt til torsdag, og at store nedbørsmengder etter et forrykende uvær natt til torsdag kan være årsaken.

Powered by Labrador CMS