Båtyver pågrepet etter politijakt med bil og helikopter

To karer i båt full at tyvegods ble pågrepet da båten de hadde stjålet gikk på grunn ved Vikersund i Tyrifjorden idag morges.

Publisert

De to ble pågrepet av politiet ved Vikersund. Da hadde de trolig kjørt båten fast på en sandbanke.Før de ble stanset, hadde mennene kastet flere gjenstander i vannet, og politiet regner med det var tyvegods. De mistenkte bar kniv, og derfor var politiet bevæpnet under deler av aksjonen på fjorden mandag morgen.

- Ingen av de mistenkte opptrådte truende med kniven. Da de ble pågrepet holdt de begge hendene på hodet, presiserer operasjonsleder John Trygve Rønning i Nordre Buskerud politidistrikt.

Et politihelikopter, politipatruljer fra Hønefoss, Modum og Drammen samt UP var involvert i aksjonen på Tyrifjorden.

De to mistenkte skal ha stukket fra et hytteinnbrudd i Øst-Modum. Politiet fikk melding om dette innbruddet ved 06.30-tiden. Det var vitner som hadde sett mennene gå fra hytta til vannet, hvor de altså stakk av i båt.

- Sannsynligvis er båten stjålet også, sier operasjonsleder John Trygve Rønning til ringblad.no.

Omringet av politiet forsøkte de mistenkte å komme seg unna ved å ta seg oppover Tyrifjorden, helt til de kom til Storøya og Sælabonn i Hole. Da snudde de, og tok seg mot Vikersund igjen, ifølge bygdeposten no

Powered by Labrador CMS