Test brukt Minor 29 Oscar

RIVES BORT: Minor 29 kommer sjelden på markedet og er svært etterspurt.
RIVES BORT: Minor 29 kommer sjelden på markedet og er svært etterspurt.

Ekstremt lettsolgt

Minor 29 Oscar holder seg svært godt i pris. Og blant de særfinske styrhusbåtene er Minor 29 unik siden den kun ble levert med akselinstallasjon. Vi har testet et eksemplar 2003 med doble Yanmar-motorer.

Publisert

Finske Minor, som ble produsert av familieselskapet Sarins Båtar Ab Oy i Østerbotten i Finland, ble startet av Edy Sarin allerede i 1967. I 2014 endret selskapet navnet på merkevaren Minor til Sargo som en markedstilpasning til voksende etterspørsel fra engelskspråklige land. I dag er det andre generasjon Sarin som driver båtprodusenten. Modellene er i likhet med Targa sine båter basert på en gradvis utvikling av den typiske «østersjøsnipan» med et lite styrhus akter, og Minor introduserte med styrhusbåten Minor 640 konseptet med walkaroundløsning og sidedører omtrent samtidig som Targa 25 kom på markedet på begynnelsen av 1980-tallet.

Minor 29 Oscar ble lansert i 1996 med lugar forut. I 1998 kom den også i en versjon med betegnelsen 29 LC (Long Cabin) som hadde lengre styrhus, og 29 DC (Double Cabin) med to lugarer - en forut og en akter. Begge versjonene hadde toalettrom under fordekk på styrbord side. Minor 29 kunne leveres både med og uten flybridge. Totalt ble det produsert cirka 60 båter av 29-foteren frem til 2007. Minor 29 Oscar ble faset ut av modellprogrammet 2003, og DC og LC-versjonene i 2007 da Minor 27 ble lansert.

Hva får du for pengene?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS