Test: Ryds 735 VI

INNENBORDS MOT UTENBORDS: Vi har testet Ryds 735 VI.
INNENBORDS MOT UTENBORDS: Vi har testet Ryds 735 VI.

Utenbords knuser innenbords

Ryds gjør comeback med en helt ny båtmodell på 7,2 meter. Vi har testet 735 VI – en dagsturbåt med walkaroundløsning og to helt forskjellige motoralternativer.

Ryds Båtar er fortsatt et av Nordens mest kjente båtmerkevarer, selv etter noen veldig krevende år. Med nye eiere og to nye båtmodeller skal den tradisjonsrike, svenske produsenten forsvare sin plass i markedet.

Ryds har fått en vitamininnsprøytning takket være nye eiere i form av Entreprenörinvest Sverige AB, som er Kampradfondets investeringsselskap (etablert av IKEA-gründer Ingvar Kamprad, red.anm.). To nye modeller skal lanseres, hvorav 735 VI er den første og største. Den er utviklet i samarbeid med Mannerfelt Design Team.

FORSKJELLIGE: De er like som bær, men med helt ulik motorisering. Den ene har utenbordsmotor, mens den andre varianten har innenbords med drev.
FORSKJELLIGE: De er like som bær, men med helt ulik motorisering. Den ene har utenbordsmotor, mens den andre varianten har innenbords med drev.

FAKTA RYDS 735 VI
LENGDE I METER:7,20
BREDDE I METER:2,58
V-BUNN I GRADER:22
VEKT UTEN MOTOR:1450 kg
VEKT MED INNENBORDS:Cirka 1900 kg
VEKT MED UTENBORDS:Cirka 1750 kg
ANBEFALT MOTORSTYRKE:175 – 250 hk
MAKS. ANTALL PERSONER:6
DRIVSTOFFTANK:250 liter
FERSKVANNSTANK:40 liter
CE-KATEGORI:C

Få former

735 VI ble presentert på båtmessen i Gøteborg i 2020 og skulle vært lansert i fjor. Båten ble imidlertid forsinket, men denne våren er den fersk på markedet. Båtmagasinet testet noen av de første produksjonsbåtene som var kundeklare i slutten av mars i år.

Da de nye modellene ble planlagt, var utgangspunktet å skape en ny, stor båt som hadde innenbordsmotor og toalett. Den tidligere toppmodellen fra Ryds var Ryds 23 WA, som hadde en dekkslayout som ikke er helt ulik nykomlingene. Ryds 23 WA solgte også ganske bra her i Norge, og båten fremsto som et rimelig alternativ til Nimbus 230 Nova i sin tid.

Selv lenge etter at utenbordsmotoren ble helt dominerende på båter i denne kategorien og størrelsen, har Ryds holdt fast ved å tilby innenbordsmotorer i sine båter. Tidlig i prosessen var det klart at også 735 VI skulle tilbys med både innenbords- og utenbordsmotor. Det er en tanke de fleste produsenter i dette segmentet helt har forlatt, men båten er designet med tanke på dette fra grunnen av og er gjort produksjonseffektiv med kun et titalls former. Produsenten kan dermed tilpasse båten til ønsket motoralternativ langt ut i produksjonsprosessen siden den eneste store forskjellen mellom de to modellene er akterskipet.

Ryds bygger alle sine båter med vakuumstøp, noe som gir sterke og lette produkter. Den nye modellen er en selvbærende konstruksjon uten bunnstokker der dekket hviler mot skroget på flere bærende punkter.

INNENBORDS: Båten med drev har en 6-sylindret Mercruiser 4,5 L på 250 hk med katalysator.
INNENBORDS: Båten med drev har en 6-sylindret Mercruiser 4,5 L på 250 hk med katalysator.
UTENBORDS: Badeplattformen på utenbordsversjonen er mindre, men også fra denne er det enkelt å ta en dukkert. Propellen er Enertia 19-tommer.
UTENBORDS: Badeplattformen på utenbordsversjonen er mindre, men også fra denne er det enkelt å ta en dukkert. Propellen er Enertia 19-tommer.

UTSTYR
ANKERVINSJEkstra
BAUGPROPELLEkstra
BORDJa
SERVANTEkstra
PUTER I LUGARJa
FERSKVANNSTANKEkstra
INTERIØRBELYSNINGJa
KALESJEJa – over konsoll
KARTPLOTTERJa
KJØLESKAP/-BOKSEkstra
LANDSTRØMEkstra
BYSSEEkstra
STEREOJa
STYRING – SERVOJa
TOALETT MED TANKEkstra
TRIMPLANEkstra
VINDUSVISKEREkstra
PRIS MED MOTOR:
SUZUKI DF - 250 HK800 000 kr
MERCRUISER V6 – 250 HK801 900 kr

To motorløsninger

Båtmagasinet har testet to 735 med henholdsvis Mercury V8 utenbords på 250 hk, og MerCruiser V6 innenbords – også den med en effekt på 250 hk. Forskjellen mellom båtene er knapt merkbar før man kommer til akterbenken. Alt fra fordekk til bordet på uteplassen er identisk.

Desto større er forskjellene som følge av hva slags motorløsning man velger. Den som går for innenbordsmotor får et stort soldekk og en mer funksjonell badeplattform. Samtidig forsvinner mye oppbevaringsplass under dekket, og båten får en litt annen karakter med hensyn til sjøegenskaper.

Modellen med utenbordsmotor har ikke en like praktisk badeplattform, men den har en fin solsengløsning og det er god plass på hver side av motoren.

Den fremre benken fungerer både som førerbenk og som sitteplass ved bordet. Under benken er det en byssemodul med kokebluss og servant (ekstrautstyr). Byssa er kun 52 centimeter høy, men for den enkle matlagingen som er aktuell i denne båten er det en smart løsning.

Uteplassen har bra sitteplasser for fire personer i fartsretningen i form av to robuste benker. I tillegg kan to til fire personer sitte på sidebenkene som man kan få som ekstrautstyr.

BESKYTTELSE: Kalesjen kan felles opp raskt og gir en godt beskyttet førerplass med plass til to.
BESKYTTELSE: Kalesjen kan felles opp raskt og gir en godt beskyttet førerplass med plass til to.

Førerplassen

Nye Ryds 735 VI er en klassisk walkaroundbåt med overnattingsmulighet – men i et moderne formspråk. Førerkonsollen i senter har også nedgang til lugaren under dekk. Førerposisjonen er funksjonell og bra. I senter sammen med rattet sitter en 9 tommers kartplotter som standard. Det er også plass til en 12 tommer, samtidig som det er plass til annet utstyr som radio og betjeningspanel for trimplan.

MÅL I CM
BÅT
STÅHØYDE TOALETT136
SITTEHØYDE LUGAR50
DØRBREDDE LUGAR45
KØYELENDE200
KØYEBREDDE177

Lugar

Inngangen til lugaren under fordekket er litt trang med en bredde på 45 centimeter. I lugaren er det to køyer på to meter, samt køyeplass til ett barn. Sittehøyden i køya er 70 centimeter.

I lugaren er det også et separat toalettrom med elektrisk toalett og servant. Foldedøren til toalettet er litt kronglete, men det fungerer. ”Ståhøyden” på toalettet er 136 centimeter og er tilstrekkelig for at en person på 1,90 kan sitte på ”tronen”.

LITE LYS: Lugaren fungerer bra for en overnatting eller to. Vi kunne ønske oss noe mer naturlig lys på lugaren.
LITE LYS: Lugaren fungerer bra for en overnatting eller to. Vi kunne ønske oss noe mer naturlig lys på lugaren.

Lugaren hadde fortjent et par lysventiler, og gjerne en dekksluke som kan åpnes. For en natt fungerer det greit, men lugaren oppleves som litt mørk. Den elektriske belysningen består av to leselamper med USB-uttak som standard, og det er stueplass under køya på styrbord side.

Det opphøyde fordekket gir en funksjonell lugar, og adkomsten til båten fra en høy brygge blir enklere. Putene i lugaren er tilpasset fordekket slik at de kan brukes som underlag på solsenga.

Dørken i båten er belagt med myke EVA-paneler. Det er et komposittmateriale som gir god friksjon, samtidig som holdbart og kan rengjøres.

Utenbords i Norge

Av de båtene som hittil er solgt av en planlagt årsproduksjon på nærmere hundre båter, er majoriteten med innenbordsmotor. En viktig årsak til det, er det høye antallet tyverier av utenbordsmotorer i Sverige. Forsikringspremien på en båt med innenbordsmotor, tyverialarm og GPS-sporing ligger i deler av Sverige på rundt en fjerdedel av en tilsvarende med utenbordsmotor. Derfor finnes det fortsatt et marked for denne typen båter med innenbordsmotor i Sverige. I Norge vil båten bli solgt med Suzuki utenbordsmotorer.

Prisen på begge båtene starter på 800 000 kroner. Testbåtene hadde utstyrspakken S-Line, som koster 70 000 kroner ekstra, med kjøleskap, elektrisk toalett, bysse med kokebluss og vask. Det er en bra investering med tanke på andrehåndsverdi. Testbåtene hadde også baugpropell og ankerspill.

Konklusjon

Ryds 735 VI har bra finish på plastarbeider og detaljer, men på en del punkter kan det fortsatt gjøres forbedringer. Det gjelder blant annet panelene på lugaren. Båten hadde også fortjent litt kraftigere dimensjoner på rekker og beslag. Helhetsinntrykket er at dette er velbygde og moderne båter tilpasset nordisk skjærgård.

Innenbords versus utenbords

Påhenger overlegen

Ryds er en av få båtprodusenter som satser på to ulike motoralternativ på en båt i denne klassen. Som våre testmålinger viser, er utenbordsalternativet overlegent på alt.

Den svenske produsenten går motstrøms i et marked der stadig flere produsenter utelukkende velger utenbordsløsninger. Argumentet for å tilby båten også med innenbordsmotor, er lavere tyveririsiko og betydelig lavere forsikringspremie. Men med hensyn til fart, forbruk og støy er utenbordsmotoren utvilsomt det foretrukne valget her i Norge hvor tyveriproblematikken er vesentlig mindre enn i Sverige. Det er likevel interessant å se forskjellene mellom de to motoralternativene.

Innenbords med drev

Innenbordsmotoren, en MerCruiser 4,5 L er, er en sekssylindret motor på 250 hk med katalysator. En lambdasonde kontrollerer og justerer bensininnsprøytningen for å få en optimal forbrenning. Båten leveres standard med et Bravo III-drev med doble propeller (duoprop). Fordelen med dette drevet sammenlignet med Bravo 1, er fremfor alt kursstabiliteten i lave hastigheter.

Med innenbordsmotor lander toppfarten på 41,4 knop ved maksturtall på 5 000 rpm. Økonomifarten er cirka 25 knop med et forbruk på 1,18 liter per nautisk mil. Ved 3 000 omdreininger har båten kommet opp i plan og i akseptabel planingsfart. Innenbordsversjonen var litt tregere opp i plan enn utenbordsversjonen, og hadde en mer markant planingsterskel ved drøye 10 knop. Den har derimot en roligere gange i sjøen. Andre fordeler med innenbordsversjonen er at man enkelt kan koble til en defroster.

V8 utenbords

Utenbordsmotoren Mercury Verado 250 er V8 på 250 hk. Også denne har en landasonde som kontrollerer og justerer drivstoffinnsprøytingen. Med denne motoren er toppfarten hele 47,2 knop ved toppturtall på 6 000 rpm. Økonomifarten ligger i fartsområdet 25 til 30 knop med 1,25 liter per nautisk mil. Ved 3 500 omdreininger går båten i plan. Med Mercurys V8 får båten sporty egenskaper, og med denne motoren er planingsterskelen minimal.

Testresultat med Mercruiser 4.5L V6

MotortypeInnenbords
Propellakseleffekt250 hk
Sylindre/VolumV6/4,5 liter
DrevBravo III
Propell24 tommer
Motorvektca 410 kg

Testresultat med Mercruiser 4.5L V6

Turtall i rpm Fart i knop Forbruk,liter nautisk mil Støy, Decibel (A)
500041,41,8685
450037,31,6684
400032,01,3583
350027,01,2180
300021,51,1580
250014,51,4079
20008,11,8875

Testresultat med Mercury Verado 250

MotortypeUtenbords
Propellakseleffekt250 hk
Sylindre/VolumV8/4,6 liter
DrevXL
PropellEnertia 19 tommer
Motorvekt272 kg

Testresultat med Mercury Verado 250

Turtall i rpm Fart i knop Forbruk,liter nautisk mil Støy, Decibel (A)
600047,21,8285
550042,51,6084
500038,11,3481
450033,21,2978
400027,61,2477
350021,01,2376
300014,81,4973
25009,21,7571
20007,11,7368

TESTRESULTAT VED SAMME FART

Motor og modellMercruiser 4,5L V6Mercury Verado 250
Forbruk i liter/nautisk mil ved:
25 knop1,181,24
30 knop1,281,26
35 knop1,501,31
Støy i decibel (A) ved:
25 knop8077
30 knop8178
35 knop8380
Akselerasjon i sekunder:
0-25 knop8,65,6
0-35 knop13,88,8